MERSİN'in Erdemli İlçesi Kumkuyu Beldesi'nde sık aralıklarla meydana gelen trafik kazalarını protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi, 2 saat boyunca D-400 karayolunu ulaşıma kapattı. Eylem neeniyle karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. 

İlçeye bağlı Kumkuyu Beldesi Bağlan Mahallesi Yat Limanı kavşağında dün ve bugün meydana gelen iki ayrı trafik kazasında Ramazan Çolak (35) ve Yusuf Kale (43) ağır olarak yaralandı. Bölgede sürekli yaşanan trafik kazaları nedeniyle tepki gösteren yaklaşık 500 vatandaş saat 19.00 sıralarında D-400 Karayoluna çıkarak yolu ulaşıma kapattı. Jandarma ve polis ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken yoldan geçmek isteyen bazı araçlara veylemciler müdahale ederek engel oldu.

Eylemciler, olay yerine gelen Kumkuyu Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer'e yolun Karayolları 5'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yanlış yapıldığını ve kazaların meydana geldiğini söyleyerek hatanın düzeltilmesini istedi. Belediye Başkanı Ömer Sezer ise yaklaşık 5 aydır süren yol çalışması nedeniyle burada sık sık ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldiğini belirterek, "Yolda emniyet şeridi yok. Dar ve kazaya müsait. Artık belde halkının ve bizlerin buna dayanacak gücü kalmadı yetkililerden biran önce bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

KAYMAKAM YOLU AÇTIRDI

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan olay yerine gelerek, yöre halkının eylemi sonlandırmasını istedi. Kaymakam Taştan, yolun bir an evvel açılmasını istediği yöre halkına, "Buradaki sorunu yarın içinizden belirlediğiniz 10 kişi benim yanıma gelerek konuşalım. Karayoları 5'inci Bölge Müdürü ile görüştüm. Yarın o da gelecek bu soruna çözüm bulacağız. Ama şimdi yolu açmamız lazım. Hastası olan, acil yetişmesi gereken yerler olan vatandaşları mağdur etmeyin. Ben size yalan söylemiyorum. Artık bu eyleme son verin" diye seslendi. Kaymakam Osman Taştan'ın konuşmasının ardından vatandaşlar yolu açtı. Eylem nedeniyle karayolunda her imi yönde yaklaşık 10 kilometrelek araç kuyruğu oluştu.