İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde, önündeki kamyonu sollamak isterken, karşı yönden gelen avukat Hakan Kılıç ve arkadaşı Gökhan Niyazi Gülcan'ın bulunduğu üç tekerlekli motosiklete çarparak ölümlerine neden olduğu iddiasıyla tutuklanan müteahhit Mehmet Çelik hakkında, 'Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Kaza, geçen ay Mithatpaşa Caddesi'ndeki İstihkam Okulu ve Merkez Eğitim Komutanlığı önündeki otoyol viyadüğünün altında meydana geldi. Güzelbahçe'den Balçova yönüne giden müteahhit 50 yaşındaki Mehmet Çelik yönetimindeki 35 VDT 12 plakalı otomobille, önünde giden Ziya Demirci'nin kullandığı 35 BRB 33 plakalı kamyonu, iddiaya göre kör noktada sollamak istedi.
Çelik, yönetimindeki otomobille, karşı yönden gelen avukat Hakan Kılıç'ın kullandığı 35 KLC 13 plakalı üç tekerlekli motosiklete çarptı. Kazada çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet, kamyona da çarpıp metrelerce ileriye fırladı. Birçok şubesi bulunan bir hurdacılık firması ortaklarından olan ve kaza sırasında kaskları da takalı olan 36 yaşındaki Hakan Kılıç ile arkadaşı 35 yaşındaki Gökhan Nizayi Gülcan olay yerinde öldü. Polis, otomobil sürücüsü Mehmet Çelik ile kamyon şoförü Ziya Demirci'yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Çelik tutuklanırken, Demirci ise karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, sürücülerden Mehmet Çelik, hakkında 'Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 15 yıl hapis ceçzası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Kamyon şoförü Ziya Demirci hakkında ise takipsizlik kararı verdi. Mehmet Çelik'in önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI