Şahin ÖZER/CEYHAN (Adana), () - ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde minibüse arkadan çarparak 2 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra kaçan TIR sürücüsü, olay yerindeki kırık far parçalarından yakalandı.
Kaza, 20 Haziran Cuma günü saat 23.00 sıralarında Adana- Ceyhan Otoban Yolu'nun 34'üncü kilometresinde meydana geldi. Plakası belirlenemeyen bir TIR, Hüseyin Şimşek yönetimindeki 34 UE 421 plakalı yolcu minibüsüne arkadan çarptıktan sonra kaçtı. Kazada sürücü Hüseyin Şimşek ile yolculardan Sezer Avcı hayatını kaybederken, A.B, İ.B, S.B ve Ö.S.B. de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Adana'daki hastanelerde tedavi altına alındı.
Kaçan sürücüyü tespit etmek için olay yerinde detaylı inceleme yapan polis, minibüsün sol arka tampon kısmı ve kaza yerinde TIR'a ait kırık far parçalarından yola çıkılarak aracın kaza sonrası gidebileceği araç servislerini mercek altına aldı. Yapılan araştırmalar sonunda Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki bir araç servisinde park halinde olan ve ön sağ kısmında maddi hasar bulunan bir TIR'ı gören polis, kaza yerinden elde edilen parçaları ile TIR'ın parçalarını eşleştirdi.
Parçaların eşlemesi sonucu polis, servis yetkilileriyle yaptığı görüşmede TIR'ı A.T.'nin getirdiğini ve araçta 25 bin liralık bir zarar olduğunu öğrenince aracı bırakıp kaçtığı bilgisine ulaştı. Polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan A.T., sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI