İZMİR’in Göztepe semtinde, otomobiliyle yolun karşısına geçmeye çalışan yaya emekli astsubay Ramazan Macat’a çarparak ölümüne neden olan sürücü Berkin Karakış, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Ancak üst mahkemeye yapılan itirazda, Karakış’ın kaza sonrasında kaçma şüphesi doğuracak davranışlarda bulunmadığı ve delilleri karatmaya çalışmadığı yönünde yapılan savunma sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Geçen ocak ayında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde meydana gelen kazada, Konak’tan Balçova yönüne giden elektrik mühendisi Berkin Karakış yönetimindeki 34 T 5038 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan 59 yaşındaki emekli Astsubay Ramazan Macat’a çarptı. Duran kalbi kasa yerinde sağlık görevlilerinin çabalarıyla tekrar çalıştırılan Macat, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.
TUTUKLANAN SÜRÜCÜ SERBEST KALDI
Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan sürücü Berkin Karakış, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Ancak tutukluluğun ardından bir üst mahkemeye itiraz eden Karakış'ın avukatı Sami Sapan, müvekkilinin kaza sonrasında kaçma şüphesi doğuracak davranışlarda bulunmadığı ve delilleri karatmaya çalışmadığı yönünde savunmayaptı. Bu yönde yeniden değerlendirme yapan mahkeme, Berkin Karakış’ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.
Avukat Sami Sapan, "Müvekkilim, belli bir meslek sahibi. Ayrıca onun delilleri karartmayacağı yönündeki savunmamız da mahkemede bir kanaat oluşturdu, serbest bırakıldı" dedi.