HAKKARİ'de vatani görevini yaparken önceki gün kaza kurşunu ile şehit olduğu belirtilen 22 yaşındaki jandarma er Ömer Faruk Biçer, doğum yeri Çankırı'da toprağa verildi.
Hakkari'nin Yüksekova İlçesine 42 kilometre mesafedeki Yeşiltaş'taki birliğinde görev yapan ve tezkeresine 3 ay kala şehit olan er Ömer Faruk Biçer'in cenazesi Hakkari'den Van'a, ardından Ankara üzerinden memleketi Çankırı'ya getirildi. Hoca Ahmet Yesevi Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan ve Yakup Tat'ın yanısıra Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda Çankırılı katıldı.
Şehit er Ömer Faruk Biçer'in babası Avni Biçer ve yakınları cenaze töreninde güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Şehit erin cenazesi, cenaze namazının ardından bir süre askerler tarafından omuzda taşınarak cenaze aracına konuldu, ardından Sarı Baba Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit er Biçer için Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinin güncel duyurular bölümünde 'şehidimiz' başlığı altında 'Başımız sağ olsun, Allah Rahmet eylesin, nur içinde yatsın' mesajına yer verildi.