SİVAS'ta, 2011 yılında aynı kıza aşık olduğu 37 yaşındaki Mehmet İlhan'ı tüfekle başından vurup öldürdükten sonra otomobiliyle uçurumdan yuvarlayıp 'trafik kazası' görüntüsü verdiği suçlamasıyla tutuklanan 43 yaşındaki Şaban Şahin'in yargılanmasına başlandı. Şahin'in uğruna cinayet işlediği tutuksuz sanık 16 yaşındaki A.A. da bugünkü duruşmada tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şaban Şahin ile olan ilişkisinden 1 yaşında bir çocuğu bulunan A.A.  kararı duyunca baygınlık geçirdi.
2011 yılı Ağustos ayında Doğanşar İlçesi Ekinciler Köyü yakınlarında 300 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilde sürücü Mehmet İlhan'ın cesedi bulundu. Olay kayıtlara 'trafik kazası' olarak geçti. Ancak olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri kazadan şüphelenerek incelemeyi derinleştirdi. 
Tokat'ın Güney Gölcük Köyü'nde yaşayan Şaban Şahin'in aynı köyden A.A ile aralarında gönül ilişkisi yaşadığı tespit edildi. Bu ilişki devam ederken A.A.'nın Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde yaşayan Mehmet İlhan ile de görüştüğü belirlendi. Birbirlerinden habersiz A.A. ile gönül ilişkisi yaşayan Şaban Şahin ve Mehmet İlhan'ın bu ilişkisi bir süre devam etti. Mehmet İlhan, Şahin ile A.A'nın da ilişkisi olduğunu öğrenince öfkeye kapılarak, konuşmak için köye gitti. İkili arasında kısa süre sonra tartışma çıktı. Bunun üzerine Mehmet İlhan kendisine ait 06 VOJ 34 plakalı aracına binerek köyden ayrıldı. Kısa süre sonra jandarmaya bir otomobilin 300 metreden uçuruma yuvarlandığı ihbarı ulaştı.
Doğanşar İlçesi Ekinciler Köyü Burnakkırığı Tepe bölgesine giden ekipler uçuruma yuvarlanmış otomobili buldu. Olay yerine gelen Doğanşar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri İlhan'ın cansız bedenini ve aracını uçurumdan çıkardı. Bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri Mehmet İlhan'ın cesedini İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.
Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda İlhan'ın av tüfeği ile başından vurulduğu ortaya çıkınca soruşturma genişletildi. Jandarma ekipleri İlhan'ın cep telefonu ile yaptığı görüşmeleri belirleyerek, en son görüştüğü kişileri teknik takibe aldı. Bu kişileri 2 yıl boyunca takip eden jandarma ekipleri titiz bir çalışmanın sonunda İlhan'ın cinayet şüphelisinin Şaban Şahin olduğunu belirledi. İstanbul'da taşındığı ve A.A. ile nikahsız yaşadığı belirlenen Şahin'i yakalamak için ekipler harekete geçti. Tespit edilen adrese yapılan baskın sonucu Şahin ve birlikte yaşadığı A.A. gözaltına alındı. Şüpheliler Sivas'a götürülerek sorgulandı. Cinayeti itiraf eden Şaban Şahin 6 Haziran günü tutuklanırken, birlikte yaşadığı A.A. ise serbest bırakıldı.
Cinayet davasının ilk duruşması Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Şaban Şahin ile tutuksuz yargılanan A.A. ve taraf avukatları katıldı. Mahkemede ifadesi alınan A.A. olayla ilgili suçlamaları kabul etmedi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti A.A.'nın da 'tasarlayarak adam öldürme ve cinayete azmettirme' suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.
KARARI DUYUNCA BAYILDI
Şaban Şahin ile olan ilişkisinden 1 yaşında bir çocuğu bulunduğu öğrenilen A.A. mahkemenin verdiği tutuklama kararının ardından salonda baygınlık geçirdi. Salondan çıkarıldıktan sonra adliye içindeki polis bürosuna götürülen A.A. kendine geldikten sonra işlemleri yapılarak cezaevine gönderildi. Duruşma ertelendi.