KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, Erciyes-Hacılar dağ yolunda meydana gelen 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan 31 kişiden 13’ünün taburcu olduğunu söyledi.
Vali Orhan Düzgün, hafta sonu meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan kazayla ilgili açıklama yaptı. Vali Düzgün, “Türkiye’yi üzen acı bir olay yaşadık. Bizim trafik uygulamalarımız devam ediyordu, bundan sonra da artarak devam edecek. Trafik ekiplerimize toplu taşıma araçlarının daha fazla denetime tabi tutulması için emir verdim. Özel araçlarda denetime tabi olacak ama toplu taşım araçları daha fazla denetlenecek” dedi.
Kazaların önlenmesinde en büyük sorumluluğun vatandaşlara düştüğünü belirten Vali Düzgün, “Bildiğiniz gibi 15 gün önce kar yağdı. Sıcaklar sıfırın altına düştü. Biz vatandaşlarımızı uyardık. Denetimlerde yapıldı. Ama takdir edersiniz ki, polis ekipleri her geçen aracı da durduramıyor. Sondajlama usulü bazılarını durdurabiliyor. Ben bundan sonra trafik ekiplerimize toplu taşıma araçlarının daha fazla denetime tabi tutulması için emir verdim. Özel araçlarda denetime tabi olacak ama toplu taşım araçları daha fazla denetlenecek” diye konuştu.
Sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmasını isteyen Vali Düzgün şöyle devam etti: “Trafik denetimlerimiz artarak devam edecek. Sürücülerimizden ricam kış lastiklerinin takılması konusu olacak. bu yıldan itibaren 54 ilde kış lastiği zorunlu. Kimseye müsamaha göstermemeye gayret edeceğiz.”
Vali Düzgün, 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan 31 kişiden 13’ünün taburcu edildiğini, 3’ü ağır 18 kişinin ise tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.