KAYSERİ’de 13 ay önce berber 22 yaşındaki Serkan Camsarı’nın öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 75 yaşındaki Resul Ünlüsoy tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen ve halen uyuşturucu ticaretinden cezaevinde bulunan Yakup Kara'nın cinayet suçundan da tutuklanmasına karar verildi. Diğer şüpheliler Ömer Ü., Yusuf Ü. Ve Şakir B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İddiaya göre Resul Ünlüsoy, 2012 yılının Aralık ayında, torununa boşanma davası açan Hakan Camsarı'yı öldürmesi için Yakup Kara takibe başladı. Berber dükkanını kapatıp evine gitmek üzere yola çıkan Hakan Camsarı'yı takip eden Yakup Kara, gece karanlığında yanlışlıkla yanındaki kardeşi Serkan Camsarı'yı tabancayla 3 el ateş ederek öldürdü.
Polis yaptığı araştırma sonucunda olayı 13 ay sonra aydınlattı. Gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen dede Resul Ünlüsoy, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece 'kiralık katil tutmak' ve 'cinayeti azmettirmek' suçundan tutuklandı. Başka bir suçtan cezaevinde bulunan ve tetikçi olduğu öne sürülen Yakup Kara’nın da 'cinayet' suçundan da tutuklanmasına karar verildi. Olayla ilgili oldukları ileri sürülen Ömer Ü., Yusuf Ü. ve Şakir B.’nin de tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
YANLIŞ FOTOĞRAF
Kayseri Nöbetçi Mahkemesi'nin davada gizlilik kararı almasından önce dün verdiğimiz haberde, bir fotoğrafta yanlışlık yapıldığı ortaya çıktı. Kayseri'de berberlik yapan ve saldırının asıl hedefi olduğu belirtilen Hakan Camsarı'nın fotoğrafı yerine, olayla hiç bir ilgisi bulunmayan Kahramanmaraşlı Hakan Camsarı'nın fotoğrafı yayınlandı.
İsim benzerliği nedeniyle yapılan bu yanlışlığı düzeltiyoruz.

MÖ(OE/COŞ)