KAYSERİ'de Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünün ardından bir grup Ülkücü, dün açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasına yürüdü. Polisin engellediği ülkücü grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
Ülkü Ocakları İl Teşkilatı, Kars Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin asker için Erciyes Üniversitesi kampusunda toplandı. Yaklaşık 600 kişilik grup, Türk Bayrağı ve Ülkü Ocakları flaması ile ‘Zamansız mahşer Sarıkamış. 90 bin şehidimizi saygıyla anıyoruz’ yazılı pankartla,Talas Caddesi'nden Garnizon Şehitliği’ne yürüdü. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ Ne mutlu Türküm diyene’ sloganı atıp, tekbir getiren grup daha sonra şehitlikte Kuran okuyup, dua etti.
Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş, Sarıkamış ruhunun ülkücülerde hala canlı olduğunu söyleyerek, “Yok saymaya çalıştığınız bu millet, Sarıkamış’ta, 1980’lerde vardı. Bu kutsal topraklarda sonsuza kadar da var olacaktır” dedi. Ülkücüler, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti.
HDP’YE YÜRÜDÜLER
Şehitlikten ayrılan gruptan yaklaşık 100 kişi, Melikgazi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Tennuri Caddesi'ndeki bir iş hanında dün açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasına gitti. Çevik kuvvet polisi tarafından önü kesilen grup, bir süre burada ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Başbuğ Türkeş’, ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganları attı. HDP’yi istemediklerini söyleyen grup, daha sonra olaysız ayrıldı.
Parti binası önünde bekleyen bir başka grup  ülkücü ise, “Onlar bu binadan ayrılmadan, biz buradan ayrılmayız. Bu vatan sahipsiz değil. Kayseri uyuma” diye tepki gösterdi. Polis müdürlerinin ikna ettiği grup da HDP Kayseri örgütünün bulunduğu binanın önünden ayrıldı.