KAYSERİ’de, sis ve yoldaki buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 16 kişi yaralandı. Yoğun sis nedeniyle bu sabah yapılması gereken Kayseri- İstanbul ve Nevşehir-İstanbul karşılıklı uçak seferleri ertelendi.
Bugün saat 07.30 sıralarında merkez Melikgazi İlçesi İnecik Bağları- OSB yolunda gizli buzlanma ve görüş mesafesini 10 metreye kadar düşüren sis yüzünden meydana gelen zincirleme kazada 4 araç birbirine girdi. 44 yaşındaki Şaban Yüksel yönetimindeki 38 YE 711 plakalı işçi servisi, yolda kayarak devrildi. Kazada, servisteki 13 kişi yaralandı. Kaza yerine 112 ambulansı çağrıldı. Kaza yerine gelen Kenan Yüksel yönetimindeki 38 BS 576 plakalı ve Kadir Yiğital yönetimindeki 38 VY 312 plakalı ambulanslara, 58 yaşındaki yaşındaki İsmet Ceran’ın kullandığı 38 P 0822 plakalı bir başka işçi servisi buzlanma nedeniyle duramayarak çarptı. Bu ikinci kazada da 3 sağlık görevlisi yaralandı. Kazalarda yaralanan toplam 16 kişi, çeşitli hastanelerde ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Trafik ekipleri belediyelere yolu tuzlatırken, kaza nedeniyle yol yaklaşık 1 saat ulaşıma kapatıldı. Trafik polislerinin ikazı üzerine Kayseri- Erciyes, Kayseri-Hacılar, Kayseri- OSB, Kayseri- Mimarsinan rampaları belediye ekiplerince tuzlandı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, Kayseri ve çevresinde 3 gün süreyle sabah saatlerinde yoğun sis görüleceğini belirtti. Bu arada, sis nedeniyle Kayseri ve Nevşehir’de Erkilet ve Kapadokya havalimanlarından İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarına yapılması gereken THY, Pegasus ve Atlas Jet’e ait sabah uçuşları iptal oldu. Sisin kalkmasının ardından uçuşların karşılıklı olarak öğleden sonra yapılabileceği bildirildi.