KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 30 Mart'taki yerel seçim sırasında çeşitli suçlardan aranan 33 kişinin yakalanarak, tutuklandığını açıkladı.
Vali Düzgün yaptığı açıklamada, Kayseri’de 3210 sandıkta 800 bin civarında seçmenin oy kullandığını söyledi. Mahalli İdareler Seçimleri’nin huzur ve güven içerisinde tamamlandığını ve önemli bir olayın yaşanmadığını belirten Vali Düzgün, "Her şey huzur ve güven içerisinde tamamlandı. Seçimin ilimizde huzur ve güven içerisinde tamamlanması için gayret gösteren emniyet ve jandarma birimlerimize, seçimlerde görev alan bütün kamu personelimize, duyarlı davranan siyasi parti temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Düzgün, polis sorumluluk bölgesinde bulunan sandık alanlarında, seçim kurulunun bulunduğu Adliye Binasında, oy pusulalarının bulunduğu torbaların adliyeye nakilleri esnasında, seçimler sırasında ve sonrasında il genelinde asayişe yönelik olarak alınan tedbir kapsamında 1979 emniyet personelinin görev yaptığını kaydetti. Düzgün, "Seçim esnasında 4 şahsa 'hakaret' suçundan, 1 şahsa 'görevi yaptırmamak için direnme' suçundan, 1 şahsa 'taşıma ruhsatlı silah taşımak' suçundan ve 3 işyerine de eğlence yeri niteliğindeki işletmenin açık bulundurulması suçundan adli işlem yapıldı. Haklarında yakalama emri bulunan 33 şahsın da yakalanarak cezaevlerine teslim edildi" diye konuştu.

OE(OE/SS)