KAYSERİ’de işyerleri ve bina kapılarına seçmenlerin sandık başına gitmemesini isteyen bildirileri dağıtan 3 kişi yakalandı.
Selefi grubu üyesi olarak kendini tanıtan kişilerin Adana 8'inci Sulh Ceza Mahkemesinin 21.03.2014 tarih ve 2014/905 D.İş sayılı kararı ile ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma, Halkı Askerlikten Soğutma’ gerekçeleri ile toplatılmasına karar verilen bildiri ve kitapçıkları dağıttığı duyumunu alan Kayseri polisi, A.A., A.T., S.A.’yı değişik bölgelerde toplatılmasına karar verilen yayınları dağıtırken yakaladı ve adliyeye gönderdi. 3 şüpheliyle birlikte, 40 bin 250 ‘Müslüman olmak neyi gerektirir’ başlıklı bildiri ile 180 ‘Sözde değil, özde Müslüman olmak için’ kitabına el konuldu.
İki sayfadan oluşan bildiride, partilerin, laik ve demokrasi yönetimini ayakta tutan unsurlar olduğu, hangi parti başa gelirse gelsin öncelikle laikliğe, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalacağına dair yemin ettikleri, bu nedenle oy kullanılmaması gerektiği belirtiliyordu.

DÖ(OE/AAA)