Oktay ENSARİ- Mükremin ÖKSÜZGİL / KAYSERİ, () - KAYSERİ’nin Talas İlçesi'nde bir apartman inşaatının şantiye binasında çıkan yangında, müteahhit Yücel Duman’ın lise öğrencisi oğlu 17 yaşındaki Atilla Duman yanarak öldü. Olay yerine gelen talihsiz gencin yakınları sinir krizleri geçirerek kendilerini yerden yere atıp, itfaiye ekiplerinin üstüne yürüdü.
Talas ilçesi Mevlana Mahallesi'nde yapımı devam eden 15 katlı binanın hemen yanı başındaki üç odalı şantiye binasında bugün saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. İddiaya göre müteahhit Yücel Duman’ın oğlu Atilla, şantiye binasına gelerek bekçi Derviş Güldemir ile görüştükten sonra, içerdeki sobayı tinerle tutuşturmak istedi. Görgü tanıklarının ifadesine göre talihsiz genç birden alevlerin içinde kaldı. Bu arada şantiye binasındaki plastik malzemeler ve poliüretan ve köpük malzemeler de alev alınca,ortalık cehenneme döndü.
Bekçi Derviş Güldemir olaydan yara almadan kurtulurken, sobanın bulunduğu odada ağır yaralanan Atilla Duman kısa süre sonra yaşamını yitirdi. Büyükşehir Belediye itfaiyesi ekipleri çok sayıda araçla yangına müdahale edip, alevleri söndürdükten sonra içeri girdiklerinde Atilla Duman’ın cesediyle karşılaştı. Polis ekipleri olay yerinde önlem alıp, inceleme yaparken, Duman ailesinin yakınları gencin cesedinin bulunduğu şantiyeye gözyaşları arasında girip, kendilerini yerden yere attı. Ailenin bazı fertleri de baygınlık geçirdi. Bu sırada, Atilla’nın cesedini gören bazı yakınları da itfaiyecilerin üzerine yürüdü. Polis, öfkeli yakınları şantiye binasından güçlükle uzaklaştırdı. Şantiye bekçisi Derviş Güldemir ifadesi alınmak üzere Talas İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, yanarak ölen gencin cesedi otopsi yapılması için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi morguna kaldırıldı
OE,MÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)