KAYSERİ’de KESK Şubeler Platformu üyeleri, 2014 yılı bütçesine tepkilileri dile getirmek için iş bıraktı ve İstanbul’daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatarak 'Ayakkabı Kutusu Partisi' adıyla kutu yapıp, parti için bağış topladı. KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Dönem Sözcüsü Sedat Ünsal ise İçişleri Bakanı Muammer Güler’i istifaya çağırdı.
Sivas Caddesi’nde bir araya gelen sendika üyeleri, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü. ’Evlada değil emekçiye bütçe', ’Yoksulluk bütçesine hayır', ’Hükümet zammını al başına çal' diye sloganlar atan sendika üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü. 1 günlük iş bırakma eyleminde ayrıca İstanbul’da gerçekleştirilen ve 3 bakan çocuğunun yanı sıra bazı iş adamlarının ve kamu görevlilerinin de gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna gönderme yaptı. Operasyon kapsamında sanıklardan birinin evinde bulunduğu iddia edilen içi para dolu ayakkabı kutularına atıfta bulunan sendika üyeleri üzerinde ’Ayakkabı kutusu partisi' yazılı kutuyla dikkat çekti.
Bazı göstericiler de ’’ayakkabı kutusu partisi yapmak istiyoruz’’ diyerek kutuya bağış yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda KES Kayseri Şubeler Platformu adına açıklamalarda bulunan Dönem Sözcüsü Sedat Ünsal, AK Parti iktidarının uygulamalarına tepki gösterdi. Ünsal, "Aileleri ile birlikte 15 milyon kamu emekçisinin, emeklinin taleplerini yok sayan, yoksulluğu dayatan satış sözleşmesini tanımıyoruz. Buradan AKP Hükümeti’nin uyarıyoruz’’ dedi.
Ünsal, açıklamasının ardından İstanbul’daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinerek, İçişleri Bakanı Muammer Güler’i istifaya davet etti. Ünsal, "İçişleri Bakanının oğlu yolsuzluk ve rüşvet davasında yargılanırken Bakanın o koltukta oturması etik değildir. Çünkü operasyonu yürüten polisler, Bakanın emrindedir. Bu nedenle sağlıklı soruşturma yapmaları mümkün değildir. İçişleri Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir. Biz Kayseri’de KESK Şubeler Platformu üyeleri olarak önümüzdeki günlerde de bu konuyla ilgili toplantılar yapıp, kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, halay çekti ve daha sonra alandan ayrıldı.

CZ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)