VALİ DÜZGÜN: AMBULANSLAR 45 DAKİKA SONRA OLAY YERİNE ULAŞMIŞ
Vali Orhan Düzgün, kazada yaralananlardan Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görenleri ziyaret etti. Yaralılara çiçek verip ‘Geçmiş olsun’ diyen Vali Düzgün ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, ölen 21 kişiden 20’sinin kimliklerinin belirlendiğini söyledi.
Kazadan sonra yaralılara ulaşma konusunda ihmal olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Düzgün bu iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Kaza saat 02.00 sıralarında oluyor. Kazanın olduğu yer, Kayseri il il sınırları içinde ve Sivas il sınırına ise 10 kilometre uzaklıkta. Kazanın olduğu sıralarda, yolcular hafif kar yağışı, kar yağışıyla beraber sis ve benzeri olumsuz hava şartları olduğunu anlattı. Kazanın oluşunun hemen ardından saat 02.01’de 112 çağrı merkezine ilk çağrı ulaşıyor. İlk ambulans 02.03’te yönlendiriliyor. 02.44’te ilk ambulansımız, 02.47’de itfaiye olay yerine ulaşıyor. Aynı dakikalarda ayrıca jandarma ve bölge trafik ekipleri de olay yerine ulaşıyorlar. Akabinde de olayın büyüklüğü ortaya çıkınca da Kayseri merkez, ilçelerden 22 ve Sivas’ın Gürün ilçesinden ise 3 olmak üzere toplam 25 ambulans takip eden dakikalarda olay yerine ulaşıyor. Olayla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Cumhuriyet savcımız zaten gece yarısı olay yerine gitti. Bunda hata ve kusurlar kimdedir, şoförün hatası nedir, yolun hatası varsa nedir, aracın donanımıyla ilgili kesin hatalar nelerdir bunlarla ilgili kesin kararlar, adli soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Bizim verdiğimiz ilk bilgiler, oradaki trafik ve sağlık ekibimizin yaptıkları tespitleri sizlere aktardık.”
Yaralıların tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini de anlatan Vali Düzgün, “Yaralı ailelerin ve vefat eden vatandaşlarımızın aileleri gelmeye başladı. Sağlık Bakanımız da burada olacak. Yaralılarla ilgili tedaviler devam ediyor. Cenazelerin de en sağlıklı en seri bir şekilde ulaşması konusunda burada arkadaşlarımız seferber olmuş durumda. Lastikler de ilk bilgiler ise ön lastikler mevsim, arka lastikler kış lastiği kullanılmış" diye konuştu.

OE(OE/AAA)