KAYSERİ’de silahlı suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda, 4’ü başka suçlardan cezaevinde bulunan 9 kişi tutuklandı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) 1 yıldır sürdürülen teknik ve fizi takip sonucu, çete elebaşı olduğu öne sürülen A.T. ile 8 arkadaşının 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurduğu ve bu amaçla çok sayıda silahlı kasten yaralama, işyeri kurşunlama, tehdit, zorla senet tahsilatı gibi eylemler gerçekleştirdiği belirlendi. A.T. ve çete elemanlarının 2 vatandaşı tabanca ile kasten yaraladıkları, bir vatandaşın işyerini tabanca ve pompalı tüfeklerle kurşunlamak suretiyle işyerine ve araçlarına zarar verdikleri ve zorla senet aldıkları anlaşıldı. Suç örgütünü oluşturan 9 kişinin 'adam öldürme, kasten yaralama, silahla tehdit, yaralama, tehdit, korku, kaygı veya panik yaratmak için silahla ateş etme, mala zarar verme ve hakaret suçlarını işledikleri' iddia edildi.
Şüphelilerden E.D.’nin kasten öldürme ve yaralama, E.K.’nin yaralama, Ö.U.’nun belgede sahtecilik suclarından arandığı da anlaşıldı. Şüphelilerden örgüt yöneticisi A.T. ile örgüt üyeleri İ.H., S.B. ve Ö.D.’nin halen cezaevinde tutuklu oldukları belirtilirken, gözaltına alınan örgüt üyeleri E.K., E.D., Ö.U., M.B., Ö.T. de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

OE(OE/COŞ)