CHP‘nin yaptığı başvuru üzerine Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl önce belediyecilere yönelik açılan 'Rüşvet, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma, çıkar sağlama' davasında karar çıktı. Eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) Başkanı Süleyman Temeltaş 7 yıl 1 ay, UKOME'nin eski çalışanı Hacı Ali Hamurcu 7 yıl 11 ay hapis cezası aldı. İncesu ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Zekeriya Karayol ise tutuksuz yargılandığı davada beraat etti. 
2011 yılında açılan davanın, Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmasında, tutuksuz sanıklardan İncesu Belediye Başkanı Zekeria Karayol, dönemin Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hilal Aybak, Büyükşehir Belediyesi eski çalışanları Hacı Ali Hamurcu ve Süleyman Temeltaş son kez hakim huzuruna çıktı. Dava 1 yıla yakın gizlilik, 2 yıl da açık görüldükten sonra karara bağlandı. Mahkeme heyeti, Karayol ve Aybak'ın 'Görevi kötüye kullanma' suçu teşebbüs aşamasında kaldığından beraat ettirilmesine karar verdi. Hamurcu ve Temeltaş ise 'rüşvet, dolandırıcılık ve çıkar sağlama' suçundan 7 yıl 11 ay ve 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.
LPG İSTASYONU İÇİN RÜŞVET
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca 2007 yılında yapılan soruşturma sonucu, İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, o dönem Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şube Müdürü olan Hilal Aybak, eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi UKOME Başkanı Süleyman Temeltaş, UKOME'nin eski çalışanı Hacı Ali Hamurcu hakkında, ilçede LPG istasyonu açmak isteyen Yağmur Çöl, Mehmet Özet, Mehmet Demir ve Çetin Akkaya'dan rüşvet alındığı ve dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla dava açılmıştı. Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, Büyükşehir belediye başkanlığının yaptığı suç duyurusu sonucu 50 kişi hakkında kavuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Ancak, 2009 yılı yerel seçimleri öncesi CHP’li milletvekillerinin soruşturmaya itirazı sonucu, dosya yeniden ele alınmıştı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde bugün basın toplantısı düzenleyen İncesu Belediye başkanı Zekeria Karayol, "İddianamede bana isnat edilen suç 'icbar suretiyle irtikaptır.'  Hak yerini geç de olsa bulmuştur" dedi.