KAYSERİ'de geçen yıl Haziran ayında yapılan Gezi eylemleri sırasında 'Başbakan yalan söylüyor' dedikleri için haklarında 'görevli memura alenen hakaret' suçundan dava açılan Emek Partisi İl Yöneticisi Ümit Kartal ile o dönem
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı olan Ali Yıldırım, 11'er ay 20’şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren Ümit Kartal, "Başbakan 'Bu cuma açıklayacağım' dediği günden bugüne 52 cuma geçti, ancak birşey açıklanmadı. Bu dava, 'Haşa Erdoğan yalan söyler mi' davasıdır. Bu, Başbakan yalan söylese bile 'Yalan söylüyor' demenin suç olduğunu ortaya koyan bir karardır. Kabul etmiyoruz" dedi.
Kayseri’de 12 Haziran 2013 tarihinde İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek gösterisi sırasında konuşma yapan Emek Partisi İl Yöneticisi Ümit Kartal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Camide içki içildi" yönündeki açıklamalarına tepki göstermiş, "Başbakan yalan söylüyor" demişti. O dönem SES Şube Başkanı olan, şimdi de yönetim kurulu üyesi olan Ali Yıldırım ise "Başbakan'ın her dört sözünden biri yalan" şeklinde açıklama yapmıştı.
Bu açıklamaların ardından Kartal ve Yıldırım hakkında savcılık 'görevli memura alenen hakaret' suçlamasıyla dava açtı. 24 Eylül 2013’te görülmeye başlanan davanın bugünkü 3'üncü duruşmasında karar çıktı.
Kayseri 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, Emek Partisi İl Yöneticisi Ümit Kartal ile o dönem SES Şube Başkanı olan Ali Yıldırım’a 11'er ay 20’şer gün hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. 
Karara tepki gösteren Ümit Kartal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'Camide içki içtiler' sözüne karşılık 'Başbakan yalan söylüyor' dediğimiz için yargılanıyoruz. Başbakan’ın o sözünden, yani 'Bu cuma açıklayacağım' dediği günden bugüne 52 cuma geçti, ancak henüz bir şey açıklanmadı. Yani ortada kanıtlanmadığı için bir yalan var. Bu nedenle daha önce de açıkladığımız gibi dava 'Haşa Erdoğan yalan söyler mi' davasıdır. Bu, Başbakan yalan söylese bile 'Yalan söylüyor' demenin suç olduğunu ortaya koyan ve aynı zamanda dünyada eşi benzeri olmayan bir tablonun ortaya çıkması yönünde verilen bir karardır. Kabul etmiyoruz. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ne yazık ki padişahlık döneminde görülebilecek manzaralar bir kez daha karşımıza çıkıyor. Kabul edilir gibi değil" dedi. Kartal, karara avukatları aracılığı itiraz edip bir üst mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI