'YARGILANAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'
CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri’de bugün başlayan Gezi Parkı davasıyla ilgili olarak, eski Adliye binası önünde açıklama yaptı. Kulkuloğulu, "Burada yargılanan Türk gençliği değil, Atatürk’ün emanetine, cumhuriyetine ve devrimine sahip çıkan Türk gençliğidir. Yani yargılanmaya çalışılan Mustafa Kemal Atatürk’tür" dedi.
Duruşmayı izleye Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de, mahkemenin verdiği arada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Özellikle üniversite gençliğinin büyük çoğunluğunu oluşturduğu 161 kişinin yargılanması yapılıyor. Ama içerdeki durum pek de istedikleri gibi gençleri baskı altına alma, gençleri fişleme, korkuyla bir şekilde geri çektirme amaçlarının başarılı olmadığının göstergesi. İçerde duruşma sırasında bütün gençler, aynı haziran direnişlerinde olduğu gibi yüzlerinden gülümsemeyi de eksik etmeden, o uyduruk iddianamenin safsatalarını gözler önüne seriyorlar. Bütün ifade veren arkadaşlarımız da bu iddianameye karşı gerçekleri savunup ortaya koyuyorlar."
'NEREDEYSE SABIKASIZ İNSAN KALMAYACAK'
Kayseri'de görülmekte olan 161 sanıklı Gezi Parkı davasını takip eden Ankara Barosu avukatlarından Türker Tok da, "Barışçıl, silahlı olmayan, şiddet içermeyen her gösteri, anayasamızın 34’üncü maddesi gereğince serbesttir. Polisin buna müdahale hakkı yoktur. 2911 sayılı yasanın acil değiştirilmesi lazım. Değiştirilmediği zaman Türkiye’de neredeyse sabıkasız insan kalmayacak" diye konuştu.