Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,()- KÜTAHYA'da nakliyecilik yapan eşi Recep Yaşar tarafından üzerine kaynar su dökülerek yaralandığını söyleyen 3 çocuk annesi Solmaz Yaşar, "16 yıldır eşimden şiddet görüyorum" dedi.

Sultanbağı Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddialara göre Recep Yaşar evde eşi Solmaz Yaşar ile portakal suyu getirme konusunda ile tartıştı. Recep Yaşar, iddiaya göre içerisinde kaynar suyun olduğu soba üzerinde duran çaydanlığı eşine fırlattı. Ardından bacaklarından kaynar suyla yaralanan eşini tekme tokat dövüp saçından tutarak yerde sürükledi. Recep Yaşar daha sonra eşini otomobille hastaneye götürdü.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 44 yaşındaki Solmaz Yaşar, kendisini döven eşi Recep Yaşar'dan şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis tarafından gözaltına alınan Recep Solmaz ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Hastanede tedavi süren Solmaz Yaşar, evliliği süresince eşinden şiddet gördüğünü belirterek şöyle konuştu:

"16 yıldır eşimden şiddet görüyorum. En son 2 ay önce şiddete maruz kalmıştım. 2 aydır da eşimle konuşmuyorduk. Bir-kaç gün önce barıştık. Bana söz vermişti 'Kavga etmeyeceğiz' diye. Ancak bu olayda eşim kendisine portakal suyu getirmemi istedi. Ben de kendisine abdest aldıktan sonra mutfakta kendisine portakal sıkacağımı söyledim. Tam ayağa kalkacağım sırada sobanın üzerindeki kaynar su dolu çaydanlığı aldığı gibi benim üstüme fırlattı. Bütün kaynar su belimden aşağı döküldü. Vücudum yanınca o acıyla banyoya giderek üzerime soğuk su dökmek istedim. Banyoya doğru yöneldiğim sırada eline geçirdiği cam sürahiyi de bana fırlattı. Onun da acısıyla yerimde kala-kaldım. Saçımdan tutup evin içinde sürükleyerek tekme-tokat beni dövdü. Yan odada oturan kızlarım gelince eşim beni bıraktı. Kızım ambulans çağırmak istedi ancak eşim ona engel oldu. Daha sonra kendisi aracıyla beni hastaneye götürdü. Acil serviste beni bırakıp hastaneden ayrıldı."

Şiddet gördüğü eşiyle kendisini aile büyüklerinin araya girerek barıştırdığını anlatan Solmaz Yaşar, "Eşime iki defa adliyelik olduk. Araya büyükler girerek bizi barıştırdı. İyi olacağını bir daha şiddet uygulamayacağını söyleyerek söz verince yeniden barıştık ve davadan vazgeçtim. Bu kez kesin kararlıyım davamda vazgeçmeyeceğim. Ben bunca yıl 3 tane çocuğum için sabrettim ama bundan sonra susmayacağım. Ben yaşadıklarımdan artık bıktım. Çektiğim acıyı kimse bilemez. Ben eşimi önce Allah'a sonra Türk adaletine havale ediyorum. Bana yaptığı bu şiddet karşılıksız kalmasın o da cezasını çeksin istiyorum" diye konuştu.

OK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)