Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), ()- MUĞLA'nın Milas İlçesi Kaymakamı Fuat Gürel, Milas - Bodrum Karayolunun 20'nci kilometresinde bulunan 150 haneli, yaklaşık 700 nüfuslu Kemikler Mahallesi'nde sık sık meydana gelen hırsızlık olayları karşısında güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığını savunan vatandaşların silahlı ve sopalı nöbet tutması üzerine bir açıklama yaptı. Kaymakam Gürel, "Evime hırsız girse ben de tedirgin, huzursuz olurum. Mahalle sakinlerimizde bundan dolayı kamuoyu oluşturmak için eylem yapma yoluna başvurmuşlar. Şu an bu mahallemizde yol kontrolü yapılmıyor. Güvenlik güçleri bölgedeki güvenlik devriye sayısını artırdı" dedi.

Her hafta iki kez asayiş toplantısı düzenlediklerini ve genellikle hırsızlık olaylarının gündemde görüşüldüğünü belirten Kaymakam Gürel, "Hırsızlık olayları başta olmak üzere birçok konu asayiş toplantısında gündeme geliyor. Bölge bölge çalışma yapıyoruz. Hırsızlık olaylarının yoğun olduğu bölgelerde farklı çalışmalar yapılıyor. Resmi kayıtlara bakıldığında geçtiğimiz yıla göre hırsızlık olaylarında biraz artış var. Fakat Kemikler Mahallesi'nden daha fazla hırsızlık olaylarının yaşandığı yerlerimiz de mevcut. Yine de Kemikler Mahallesi'de devriye sayımızı artırdık" dedi.

Hırsızlıklara karşı herkesin şahsi olarak üzerine düşen güvenlik önlemini de alması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Gürel, "Her vatandaş kendi ev ve işyerlerinde şahsi güvenlik önlemlerini almak zorunda. Yani kapısını, penceresini güvenli şekilde kapatmak zorunda. Özellikle işyerleri alarm sistemi ve kamera sistemleri kurmalı. Her kolluk kuvveti aynı yerde 24 saat bekleyemez" diye konuştu.

15 MAHELLEYE GÜVENLİK SİSTEMİ KURULMUŞ

İlçeye bağlı 15 mahalleye daha önceden gelen talep üzerine güvenlik sistemi kurulduğunu da dile getiren Kaymakam Gürel, şunları söyledi:

"Seçimlerden önce faaliyette bulunan Turizm Altyapı Birliği ve Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile daha önce 15 köyümüze güvenlik kamerası sistemi kurmuştuk. Bu mahallemizden böyle bir talep gelmediği için burada yapılmamış. Burada da daha önce vatandaşlar tarafından kendi imkanlarıyla bir sistem kurulmuş ama yeterli değil. Bizim işimiz sorunları çözmek. Vatandaşın yaşadığı sorunları çözmeye çalışıyoruz."

Kaymakam Gürel, açıklamasının son bölümünde geçtiğimiz aylarda Milas'ta MOBESE sisteminin kurulması içinde çalışma başlatıldığını da hatırlattı.

OÇ (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)