MALATYA’da, Asayiş Şube Müdürlüğü binasının yan tarafında bulunan Şire Pazarı'nda 2 ayda 3 hırsızlık meydana geldi. Hırsızlıklar, güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı.
İşyeri soyulan esnaf Ahmet Türkoğlu, yaklaşık 8 bin lira zararının bulunduğunu söyleyerek, Şire Pazarı yönetimini suçladı. 1 yıldır süren restorasyon çalışmaları kapsamında şantiyeye dönen pazarda yönetimle özel güvenlik alınması yönünde görüştüklerini, ancak sonuç alamadıklarını belirten Türkoğlu, "Biz de esnaf olarak kendi aramazında toplanıp özel güvenlik tuttuk. Yönetim, özel güvenliğin de işine son verdi, bir bekçi alınacağını söyledi. Ancak hiçbir önlem alınmadı" dedi. Kayısılarının çalındığını söyleyen Türkoğlu, olayın güvenlik kameralarında da saniye saniye yansıdığını belirtti.
Görüntülerde, gece gelen hırsızın başına çuval geçirerek pazarın içinde dolaştığı ve sonrasında açıkta duran kayısı çuvallarını alıp kaçtığı görülüyor. Bir diğer kamera görüntüsünde de yüzünü bere ile saklayan hırsız, oldukça rahat bir şekilde Şire Pazarı'na girerek işyerlerinin önünde bulunan kayısıları alıp götürüyor. Polis ekipleri görüntüleri inceleyerek hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.