Bülent CİVANOĞLU/BURSA, () - BURSA'da, esrarengiz şekilde ortadan kaybolan ve tabancası, eşyaları ve dizüstü bilgisayarı Uludağ'ın eteklerinde bulunan kayıp üsteğmen Kazım Topaç’a ait olduğu sanılan kemiklerin, yapılan inceleme sonucu vahşi hayvana ait olduğu ortaya çıktı. Polis ve jandarma, 30 yaşındaki kayıp Üsteğmen Kazım Topaç'ı arama çalışmalarına yeniden başladı.
Ailesi Bursa'nın Kestel İlçesi'nde yaşayan Üsteğmen Kazım Topaç, 2012 yılında görev yaptığı Hakkari'den Aydın'ın Köşk İlçesi'ne Jandarma Bölük Komutanı olarak atandı. Geçen yıl 26 Nisan Günü 10 gün izin alarak ailesine haber vermeden Bursa'ya gelen Kazım Topaç, şehirlerarası otobüs terminalinde, ATM'den 200 lira çektikten sonra geceyi Merkez Osmangazi İlçesi Gazcılar Caddesi'ndeki 4 yıldızlı bir otelde geçirdi.
Sabah otelden ayrılan Üsteğmen Kazım Topaç, aynı gün cep telefonu ile Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde oturan sözlüsünü aradı. Telefonunu çantasında sessiz konuma aldığı için sözlüsü ile konuşamayan Üsteğmen Topaç, bir süre kentte gezdikten sonra kendisinden bir daha hiç haber alınamadı.
Üsteğmen Topaç'ın kaybolduğu, Bursa'ya geldiğinden haberleri olmayan ailesinin, cep telefonundan ulaşamadıkları oğullarının görev yaptığı Köşk Jandarma Komutanlığı'nı araması sonucu ortaya çıktı. Telefonu kapalı olan, kendilerini aramayan, sözlüsü ile konuşmayan, akraba ve arkadaşlarının yanına gitmeyen, bankadaki hesabından bir daha para çekmeyen çocuklarının hayatından endişe eden ailesi, jandarma ve polisten yardım istedi. Polis, Topaç'ın bulunması için özel bir ekip kurdu.
EŞYALARINI AKUT BULDU
Üsteğmen Kazım Topaç'ın silahı, içersin de dizüstü bilgisayar ve eşyaları olan çantasını, 14 Ocak gecesi, Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Köyü Dağyamaç Mevkii'nde, intihar kalkışan Rahmetullah Ağır'ı kurtarmaya çalışan AKUT'un Bursa ekibi tarafından bulundu. Polis ve jandarma, özel eğitim alan köpekleri de kullanarak 420 dönüm alanı didik didik aradı. Bölgede bulunan çok sayıda kemik parçaları ve elbise kalıntıları 120 delil torbasına konulup İstanbul Adli Tıp Kurumu Kurumu’na gönderildi. Burada yapılan incelemede, kemiklerin vahşi hayvanlara ait olduğu anlaşılınca, kemiklere DNA testi dahi yapılmadı.
Böylece polis ve jandarma ekipleri, kayıp olan Üsteğmen Kazım Topaç'ıarama çalışmalarına yeniden başladı.

FOTOĞRAFLI