AYDIN'ın Köşk İlçesi'nde Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yaparken geçen yıl 26 Nisan'da izne ayrılıp Bursa'ya gelen 30 yaşındaki Üsteğmen Kazım Topaç'tan bir daha haber alınamadı. Emniyet Müdürlüğü'nün oluşturduğu uzman ekip de kayıp Üsteğmen'in izine ulaşamadı.
Hakkari'den geçen yıl Aydın'ın Köşk İlçesi'ne Garnizon ve Jandarma Bölük Komutanı olarak atanan Üsteğmen Kazım Topaç, 26 Nisan günü 10 günlük izin aldıktan sonra birliğinden ayrıldı. Kestel İlçesi'nde oturan ailesine haber vermeden Bursa'ya gelen Üsteğmen Kazım Topaç, geceyi kent merkezindeki bir otelde geçirdi. Ancak Üsteğmen Topaç'tan o geceden sonra bir daha hiçbir alınamadı.
Çocuklarını merak eden Kestel'deki anne ve babası, birliğini aramasıyla olay ortaya çıktı. Kazım Topaç'ın izne ayrıldığını duyunca şoke olan aile, yaptığı araştırmadan sonuç alamayınca jandarma ve polisten yardım istedi.
Yapılan araştırmada kaybolduğu gün son olarak, Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde oturan sözlüsünü arayan Üsteğmen Topaç'ın kontrol edilen banka hesap numaralarından hiç para çekmediği, kapanan cep telefonunu ise hiç açmadığı belirlendi.
Bursa polisinin kurduğu 3 kişilik uzman ekip de yaptığı aramalardan hiçbir sonuç alamadı. Kendisinden 220 gündür haber alınamayan Üsteğmen Kazım Topaç'ın bulunması için başlatılan çalışmalar polis ve jandarma tarafından da sürdürülüyor.