KIRKLARELİ’nde Babaeski İlçesi’ne bağlı Ağayeri Köyü'nde anneannesi Mukaddes ve dedesi Niyazi Düşova ile yaşayan Babaeski Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.S.T., 19 yaşındaki erkek arkadaşı Mert Çelikbeden ile birlikte bugün Bolu’da bulundu. Şehirlerarası terminalde bulunan B.S.T. ve Çelikbeden ifadeleri için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Kırklareli'nin Babaeski İlçesinde 21 gün önce okuldan sonra evine dönmeyen ve tüm aramalara rağmen kendisinden haber alınamayan lise öğrencisi B.S.T., bugün öğle saatlerinde Bolu'da bulundu. Bir ihbarı değerlendiren Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası otobüs terminalinde B.S.T. ile erkek arkadaşı Mert Çelikbeden’i bularak ifadelerinin alınması için Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Liseli kızın, annesinin bir televizyon programında kayıp çocuğundan bahsetmesini izleyen bir kişinin ihbarıyla genç kızın bulunduğu öğrenildi.
Yaşı 18’den küçük olduğu için Çocuk Şubesi’nde psikolog eşliğinde ifadesi alınan B.S.T.'nin bulunduğu haberi annesine telefonla bildirildi. İstanbul’dan yola çıkan anne Gönül Taş, kızıyla telefonda görüştüğünü ve almak için Bolu’ya gideceğini söyledi.
İstanbul'da mali müşavirlik yapan anne Gönül Taş, kızı bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Kızım Bolu’da bulunmuş, telefonda görüştüm. Bana ‘Anne çok iyiyim, sizi çok seviyorum’ dedi. Ben de karşılığında 'Kızım biz de seni çok seviyoruz, yanına geliyorum’ dedim. Şimdi İstanbul'dan Bolu'ya kızımı almaya gidiyorum. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Tek dileğim bu. İnşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak. Kızım şu anda çok daha güvende. 20 gündür bir üzüntümüz vardı. Kızımın sağlığından ve yaşamından çok endişeliydim. Kızımı görene kadar bu endişem yine devam edecek. Bu durumun neden olduğunu merak ediyorum. Bunları ancak kızıma kavuştuğum zaman öğreneceğim. Bu ülkede iyi insanlar da varmış. İnsanların duyarlı davranmasına ve kendi başına gelmişcesine bize yardım etmesine coşkuyla tanık oldum."
17 NİSAN’DAN BU YANA KAYIPTI
Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Ağayeri Köyü'nde anneannesi Mukaddes ve dedesi Niyazi Düşova ile oturan Babaeski Anadolu Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi B.S.T., 17 Nisan'da okuldan çıktıktan sonra evine dönmedi.
Ailesi ve yakınlarının tüm aramalarına rağmen bulunamayan Beste’nin erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mert Çelikbeden ile kaçtığı iddia edilmişti.

EÖ,AÜÜ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)