Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ (Muğla), () - MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Sazak Köyü’ndeki evinden 5 gün önce çıkan 60 yaşındaki Şevki Sancar’dan haber alınamıyor. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Sancar için köyün kırsalında arama çalışmaları sürüyor.
Sazak Köyü'ndeki hayvan alıp satan 4 çocuk babası Şevki Sancar, 28 Şubat günü Çayhisr Köyü'ne gitmek üzere evinden ayrıldı. Bir daha evine dönmemesi üzerine çocukları, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ve köylülerin bölgedeki aramalarına rağmen Sancar’ın izine rastlanmadı. Bunun üzerine Muğal İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinden yardım istendi. Jandarma, köylüler ve AFAD mensuplarından oluşturulan 100 kişilik bir ekip, Sancar’ın telefonundan en son sinyalin alındığı Sazak Köyü kırsalındaki ormanlık alanın beş ayrı noktasında arama-kurtarma çalışmaları başlattı. Çövenli Yaylası ve Çayhisar Köyleri’ne kadar genişletilen arama çalışmalar tüm hızıyla devam etmesine rağmen henüz Sancar’a ulaşılamadı.
Sazak Köyü Muhtarı Cemil Atabey, aynı zamanda akrabası olan Şevki Sancar’ın bilinen hiçbir sorunu olmadığını belirtip, “Köyümüzde ve çevre köylerde çok sevilen biri. 8 yıl önce eşini kaybetti. Dört çocuğundan ikisini evlendirdi. Evde, bekar olan kızı Nazire ve oğlu Mehmet ile yaşıyor. Eşinin ölümünden sonra biraz içine kapanmıştı. Her yeri, karış karış arıyoruz. Ancak, kendisine ulaşacak, herhangi bir iz bulamadık. Umarım, başına bir şey gelmeden kendisini buluruz” dedi.
Mehmet Sancar da, “Beş gündür babamdan haber alamıyoruz. Hayatından endişe etmeye başladık” dedi.

CK(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)