İSTANBUL Kumburgaz sahilinden kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençleri arama çalışmalarına katılan Genç Denizciler Dayanışma Derneği'ne ait bot, Erdek’in İlhanlar Mahallesi'nde batma tehlikesi geçirdi. Bot, Telsiz Amatörleri Derneği'ne (TRAK) ait deniz ambulansıyla çekilerek kurtarıldı.
Kumburgaz'da deniz bisikleti ile 17 Ağustos’ta açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan ve içlerinden Serdar Demir’in cesedine ulaşılabilen kayıp gençlerin bulunması için Güney Marmara’ya kaydırılan arama çalışmaları denizden ve havadan sürdürülüyor.
Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Genç Denizciler Dayanışma Derneği'ne ait bot bölgede etkili olan fırtınadan dolayı batma tehlikesi geçirdi. Botta dalgalara bağlı olarak oluşan esnemeden dolayı 60 santimetrelik delik oluştu.
Bir ihbar üzerine İlhanlar Köyü'ne iki botla hareket ettiklerini açıklayan Genç Denizciler Dayanış Derneği Başkanı Umur Zamanoğlu, "Ancak bölgedeki fırtınadan dolayı bir botumuz geri dönmek zorunda kaldı. Diğer bot arama çalışmalarına devam etti. Ancak bir süre sonra fırtınadan dolayı botta esneme bağlı olarak 60 santimetrelik delik oluştu. Deniz ambulansı bizi çekerek kıyıya götürdü. Ölümden döndük. Botun bakım çalışmalarına Erdek Belediyesi'nce devam ediliyor. Bakım çalışmaları sonrasında arama kurtarma çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI