Mehmet YİRUN/MURATLI (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’ın Muratlı İlçesi’ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi kenarına gezmek için giden ve çamurda kirlenen bisikletlerini yıkamak isterken suya düşerek kaybolan 3 çocuğun aranmasına yeniden başlandı.
Muratlı Aşağısevindik Mahallesi’nde oturan ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat ve Serhat Kayabaş ile 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı havanın güzel olmasını fırsat bilerek dün bisikletleri ile gezmeye çıktı. AynI mahallede oturan 6 arkadaş bisikletleri ile Ergene Deresi'nin yakınlarına gitti. Yağan yağmur nedeni çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre bisikletlerindeki çamuru derede yıkamak isterken dün saat 11.00 sıralarında düşerek kayboldu. Diğer 3 çocuğun arkadaşlarının kaybolduğunu ailelere haber vermesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Hava kararıncaya kadar süren çalışmalarda kayıp 3 çocuk bulunamadı. 
ARAMALAR YENİDEN BAŞLADI
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi dalgıçları, AFAD ekiplerinin yanında bu sabah erken saatlerde başlayan arama çalışmalara İstanbul’dan gelen Jandarma arama ve kurtarma ekipleri de katıldı. Ekipler çalışmalarına çocukların dereye düştüğü yerden başladı. Derenin su seviyesinin düne göre biraz daha düşmesine rağmen hızlı akıntı arama çalışmalarını yapan ekibin çalışmasını zorlaştırdı. Kurtarma ekiplerinden biri hızlı akıntı nedeniyle zor durumda kaldı. Ekip, büyük bir tehlike atlattı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatı ile bölgede yaklaşık 50 kişilik bir ekip arama çalışmalarını sürdürüyor.
KIRMIZI BİSİKLET İSTEDİ
Derede kaybolan çocuklardan Bahadır Sarı’nın iki gün önce babası Ferit Sarı’dan karne hediyesi olarak kırmızı bisiklet istediği belirtildi. Arama çalışmalarını dere kıyısında büyük endişe ile izleyen baba Ferit Sarı, oğlunun isteği üzerine kendisine kırmızı bisiklet aldığını söyleyerek, "Oğlum, nerdesin Bahadırım?" diyerek bağırarak gözyaşlarını tutamadı. Kayıp çoçukların ailelerinin dere kenarındaki endişeli bekleyişleri sürüyor.

MY(LK/İD) (FOTOĞRAFLI)