TEKİRDAĞ’ın Muratlı İlçesi’ne bağlı Aşağısevindik Mahallesi’nden geçen Ergene Deresi'ne düşen 3 çocuktan Bahadır Sarı ve Umut Buğra Yanat’ı arama çalışmalarına bugün sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden başlandı. Çocuklardan 11 yaşındaki Efe Can Baybüre’nin cesedi dün bulunmuştu.
Muratlı Aşağısevindik Mahallesi’nde oturan ortaokul öğrencileri 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat ve Serhat Kayabaş ile 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı, geçen cumartesi günü bisikletleriyle Ergene Deresi'nin yakınlarına gitti. Yağan yağmur nedeniyle çocuklardan Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre, bisikletlerindeki çamuru derede yıkamak isterken düştükleri suda kayboldu. Diğer 3 çocuğun arkadaşlarının kaybolduğunu ailelere haber vermesi ile arama çalışmaları başlatıldı. Hava kararıncaya kadar süren çalışmalarda kayıp 3 çocuk bulunamadı. Dün yapılan aramalarda ise saat 12.00 sıralarında Efe Can Baybüre'nin düştüğü yerin 1 kilometre uzağında derenin dibindeki balçığa saplanmış cesedi bulundu.
Bugün sabah erken saatlerde tekrar dere kenarına gelen arama ekipleri, 3’üncü günde yeniden arama çalışmalarına başladı. Dere kenarına gelen Ferit Sarı, kayıp oğlu Bahadır Sarı’yı arama çalışmalarını izlerken, "İçim yanıyor oğlum Bahadırım" diyerek gözyaşı döktü.
BABASINDAN YAVRU KÖPEK İSTEMİŞ
Dereye düşen çocuklardan Umut Buğra Yanat’ın fabrika işçisi olan babası Ferit Yanat ise oğlunun kendisinden yavru köpek istediğini anlatarak şunları söyledi:
"Olay sabahı kalktığımızda 'Baba beni de fabrikaya götür' dedi. Ama kısmet olmadı. Benden fabrikada bulunan kurt köpeği yavrularından birini istedi. Ben de iş yeri sahibine söyledim bana 'İstediğin yavruyu alabilirsin' demişti. Ben de 'Oğlum seni pazartesi söz fabrikaya götüreceğim' demiştim ama kısmet olmadı. Ben iş yerinde öğle molasında acı haberi telefonla aldım, perişan oldum o anda. Çok acı bir durum, içim yanıyor."
DERE SİYAH VE BALÇIK DOLU
Su seviyesinin biraz daha düştüğünü belirten arama kurtarma ekipleri, derenin kirli ve balçık olması nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığını ifade etti. Öncelikle suyun üzerinde arama yapılacağını aktaran ekipler daha sonra sualtına inerek çalışmalara devam edileceğini söyledi.
EFE CAN'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLECEK
Dereye düşerek kaybolan ve dün cansız bedeni arama ekipleri tarafından bulunan 11 yaşındaki Efe Can Baybüre’nin cesedi otopsi için İstanbul Adli tıp Kurumu’na gönderilmişti. Yapılan incelemenin ardından ailesi tarafından alınan cenaze, toprağa verilmek üzere Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’ne götürüldü.

MY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)