BABA FERİT SARI: SİMSİYAH AKAN DERELERİ TEMİZLESİNLER
Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’ndeki Ergene Deresi’ne girdikten sonra 2 arkadaşıyla birlikte kaybolan ve bugün cesedine ulaşılan 11 yaşındaki Bahadır Sarı’nın babası Ferit Sarı, "Cezaevleri yapılacaklarına, burada simsiyah akan dereleri temizlesinler" dedi.
Cesedi, öğle saatlerinde bulunan Bahadır Sarı’nın Muratlı Devlet Hastanesi’nden alınan cenazesi, evinde helallik alındıktan sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bahadır Sarı’nın cenazesinin helallik alınmak için evine getirildiği sırada gazetecilere konuşan baba Ferit Sarı, şunları söyledi:
"Olay günü oğlum buraya geldi. Bisikletle gezerken eşofmanı yırtılmış onu değiştirmeye gelmişti. 'Oğlum uzun bir şey giy' dedim. 'Baba hava güneşli, ben birazdan geleceğim' dedi. 20 dakika sonra bir çocuk gelerek 'Bahadır derede boğuldu' dedi. Hemen gittim bir baktım yok. Derede o gün bugündür arıyorduk. Buralar için önlem alınmasa gerekiyor. Cezaevleri yapılacaklarına, burada simsiyah akan dereleri temizlesinler. Fabrikalar atıklarını buraya atıyor."
Bahadır Sarı’nın cenazesinin, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından memleketi Giresun’un Pınarçukuru Köyü’nde yarın toprağa verileceği bildirildi.
Mehmet YİRUN/MURATLI (Tekirdağ), ()

(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)