AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 4 yaşındaki Berat ve 9 yaşındaki Muhammet'i uyuttuktan sonra kayınvalidesini ziyarete giden 30 yaşındaki Ayfer Bulut, dönünce elektrik kontağından çıkan yangın sonucu dumandan zehirlenerek öldükleri sanılan çocuklarının cesetleri ile karşılaştı.
Doğubayazıt'ın Uluyol Mahallesi'nde oturan ve çalışmak için İstanbul'a giden Turgut Bulut'un eşi Ayfer Bulut, dün saat 21.00'de çocukları Muhammet ile Berat'ı uyuttuktan sonra komşusu olan kayınvalidesini ziyarete gitti. Bu sırada elektrik kontağından evin salonunda yangın çıktı. Kendiliğinden sönen yangının dumanı salonda uyuyan iki çocuğu zehirledi. Eve dönen Ayfer Bulut, dumanı görünce komşularından yardım istedi. Çocuklarını hareketsiz bulan Ayfer Bulut, onları hemen Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada dumandan zehirlenerek öldükleri tespit edilen kardeşlerin cenazeleri otopsi yapılması için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yangın ve çocukların ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.
İstanbul'da inşaatlarda çalışan Turgut Bulut'a iki çocuğunun yaralı kurtarıldığı söylendi.  Bulut, otobüsle Doğubayazıt'a gelmek için otobüsle yola çıktı. Sara hastası olduğu belirtilen Muhammet'in okula bu yüzden gidemediği belirtildi. Anne Ayfer Bulut, Kürtçe ağıt yakarken, evin bahçesine taziye çadırı kuruldu.
"AĞABEYİMİN ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKAMADIM"
Öte yandan Muzaffer Bulut, ağabeyi Turgut Bulut'un çocuklarını kendisine emanet ettiğini belirterek "Yengem, çocukları uyutup annemi ziyarete gitmiş. Yeğenlerim uyurken elektirik kablolarından çıkan yangın yüzünden zehirlenmişler. Ben şimdi ağabeyime ne diyeceğim? Çocuklarına sahip çıkamadım" dedi.