DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde 2012 yılında, el bombaları ve tabanca ile bastığı evde kayınvalidesini öldüren, kayınpederini  yaralayan eski uzman çavuş Mehmet Karadayı'nın anne ve babasının yaşadığı ev silahlı 3 kişi tarafından basıldı. Saldırganların açtığı ateş sonucu uzman çavuşun annesi Besra Karadayı öldü (64), babası Ekrem Karadayı (65) ağır yaralandı.
27 Kasım 2012 tarihinde, kendisini terk eden eşi Melek Karadayı'yı (20) almak için el bombaları ve silahlarla kayınpederinin evini basan eski uzman çavuş Mehmet Karadayı (28), içerde 12 kişi varken bir el bombasının pimini çekerek içeri attı. Ancak el bombasının patlamaması üzerine bu kez silahını çekerek ateş eden Karadayı, kayınvalidesi Edibe Karadayı'yı öldürdü, kayınpederi Çuco Çalar'ı da yaraladı. İkinci el bombasını çıkarıp atmaya çalışan Mehmet Karadayı ile onu engellemeye çalışan yaralı Çuco Çalar ve oğlu Hüseyin Çalar arasında arbede çıktı. Bunun üzerine kaçmaya çalışan Mehmet Karadayı, güvenlik güçleri tarafından vurularak yaralı yakalandı. 
ANNE- BABASININ EVİNİ BASTILAR
Mehmet Karadayı'nın anne ve babasının yaşadığı Adnan Menderes Mahallesi Huzurkent Sitesi'nde bulunan eve bugün sabah saat 09.30'da gelen kimliği belirsiz silahlı 3 kişi tabancalarla ateş açtı. Besra Karadayı olay yerinde yaşamını yitirirken, Ekrem Karadayı ise ağır yaralandı. Ekrem Karadayı, olay yerine gelen ambulansla Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırılırak tedavi altına alındı.
Saldırının gerçekleştiği evde inceleme yapan polis ekipleri, kaçan saldırganların yakalanması amacıyla çalışma başlattı.