Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da, eşinden boşanmasına neden olmakla suçladığı kayınbiraderi 46 yaşındaki Mustafa Hepkaya'yı av tüfeği ile ateş ederek öldüren 58 yaşındaki Bahattin Çırlak, tutuklu yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen 25 Mayıs'ta Kozcağız Beldesi Kavaklık Mahallesi'nde meydana geldi. Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Belediyesi'nden emekli olan Bahattin Çırlak, Kavaklık Mahallesi Muhtarı da olan Mustafa Hepkaya'ya kahve önünde çay içerken av tüfeği ile ateş etti. Hepkaya ölürken tutuklanan Çırlak hakkında Bartın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 
Karar duruşmasında tutuklu sanık Bahattin Çırlak ile Mustafa Hepkaya'nın yakınları hazır bulundu. Duruşmada son kez savunma yapan sanık Çırlak, eşi Nejla Hepkaya ile 4 yıl önce boşandıklarını hatırlatarak, şöyle dedi:
"10 yıl eşim benim yanıma zaten hiç gelmedi. İki kızımı bile benden habersiz Mustafa Hepkaya evlendirdi. Baba olarak bana bir şey sorulmadı. Sonra Mustafa Hepkaya'nın yönlendirmesiyle boşanma davası açtılar. Olay günü bankaya maaşımı çekmeye gitmiştim. Ama paranın mahkeme kararıyla nafaka olarak kesildiğini gördüm. O an kendimi kaybettim. Evden aldığım av tüfeği ile Mustafa Hepkaya'ya ateş ettim. Ama pişmanım."
Sanığa verilen ömür boyu hapis cezası, daha sonra duruşmalardaki iyi hali gözetilerek 25 yıla indirildi. Bahattin Çırlak, jandarmalar eşliğinde salondan çıkarken ölen Hepkaya'nın yakınlarına dönerek, "Memleket sizin olsun" diye bağırdı.

FOTOĞRAFLI