KAYIP GENÇLER DENİZDEN VE KARADAN ARANIYOR
Kumburgaz'da deniz bisikleti ile 17 Ağustos’ta açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan ve içlerinden Serdar Demir’in cesedine ulaşılabilen kayıp gençlerin bulunması için Güney Marmara’ya kaydırılan arama çalışmaları denizden ve havadan sürdürülüyor.
Marmara Denizi’ndeki akıntı ve en son cesedin Marmara Adası kıyılarında bulunmasının ardından arama ekipleri, Erdek’i ana üs olarak belirleyerek arama çalışmalarını sürdürdüler. Erdek İskelesi'nde arama çalışmalarını takip eden Genç Denizciler Dayanışma Derneği Başkanı Umur Zamanoğlu, Kumburgaz’daki arama çalışmalarının başlatıldığı günlerde kurulan arama kontrol sisteminin bir benzerinin burada bulunduğunu kaydetti. Bölgede Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi’nin üst noktada dikey, kuzey, güney yönünde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Zamanoğlu, "Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi ve iki koruma gemisi olarak tabir edilen gemiler bölgeyi yatay olarak tarıyor. 25 ile 40 metre arasında derinliği değişen bölgede tarama sürüyor. Kıyı emniyet tekneleri görsel temas neticesinde kuzey- güney, doğu- batı istikametinde detaylı noktalara giriş, çıkış yaptığını gördük. Kapıdağ Yarım Adası’nın kuzey bölgesinde enkaz bulunduğu veya ölü olduğu yönünde ihbarlar geliyor. Bu bölgelerde çok derin noktalar olduğu için Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait deniz altı kurtarma ekipleri, dalgıç ekipleri müdahalede bulunuyor. TCG güven gemileri görev yapıyor" dedi.
GÖNÜLLÜLER KIYI TARAMASI YAPIYOR
Çalışmalarda görev yapan ekiplerle ilgili de bilgi veren Zamanoğlu, “Gönüllüler, kara ekipleri, mahalle ekipleri gönüllüleri kıyıda tarama yapıyor. Telsiz Amatörleri Derneği de bölgede kurdukları erişimle, silahlı kuvvetler, jandarma, polise en hızlı haberi, sağlıklı bilgiyi verip, alıcı verici istasyonlarını yönetiyor. Denizde Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti botlarını gördük. Deniz polisi, alt bölgede derin dalış yapıyor. Genç Denizciler Derneği botlarla çalışmalar yapıyor. Yeni Yüzyıl Üniversitesi ambulans teknesi bölgeye gönderildi. Sahil Güvenliğin kasa tipi uçağı ve helikopteri uçuş yapıyor" diye yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI