GERZE (Sinop), () - SİNOP'un Gerze İlçesi'nden geçen 20 Mart'ta balık avlamak için teknesiyle denize açıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 32 yaşındaki Cüneyt Ekşi, 11 balıkçı teknesiyle denizde arandı. Ancak balıkçı arkadaşları aramalardan bir sonuç alamadı.
Gerze'de geçen 20 Mart'ta balık avlamak için teknesiyle denize açılan ve bir daha dönmeyen Cüneyt Ekşi’yi arama çalışmaları dün yeniden başladı. Baba Şükrü Ekşi, oğlunun yeniden aranması için Sinop Valiliği’ne başvurdu. Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü harekete geçti. Kentteki balıkçılarla görüşüldü. Dün 11 balıkçı teknesiyle kaybolan Cüneyt Ekşi denizde arandı. Ancak ne Ekşi'nin ne de teknesinin izine rastlandı.
Aramalara katılan tekne kaptanı Talat Yayla, trol araçlarıyla arama çalışmalarını yaptıklarını belirterek, "Biz de elimizde bulunan cihazlarla denizin 2 bin metre sağa ve sol açıklarını görebilen sistemi kullanarak aradık. Fakat arama koordinatlarının verildiği bölge taşlık bir bölge. O bölgede arama ve görüş alabilme çok zor. Aradığımız teknenin de aynı yerde sürekli duracağını zannetmiyorum. Sürüklenmiş olması lazım bulmak çok zor. Elimizde net olarak belli bir koordinat olmaması işleri zorlaştırıyor. En azından bir görüntü bir cisim bulsaydık üzerinde dururduk. Aramalara devam edeceğiz" dedi.
Baba Şükrü Ekşi ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan yardım isteyerek, "Sahil Güvenlik, polisler, herkes üzerine düşen görevi yapıp havadan, karadan, denizden arama yaptı. Bir sonuç bulunamadı. Balıkçı arkadaşlarımız da aradılar. Şimdiye kadar bir ipucu, bir belirti çıkması lazımdı. Sağolsun bütün imkanlar kullanılarak arama yapılıyor ama bu kadar aramaya rağmen henüz bir sonuca ulaşamadık. Benim ricam Sayın Başbakanımdan bize yardım etsin. Başbakanımız böyle durumlara çok duyarlı, lütfen bize daha geniş imkanlar sağlasın. Denizaltı arama ekipleri gibi arama çalışmaları talep ediyorum. Biz gece gündüz uyuyamıyoruz. Yardımlarını bekliyoruz" dedi.

MS(SS) (FOTOĞRAFLI)