DÖRTYOL (Hatay), () - HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde 38 yaşındaki M.Ç., miras yüzünden kavga ettiği ağabeyi 40 yaşındaki M.A.Ç.'nin 14 yıl önce kardeşi G.Ç.'yi öldürüp evlerinin bahçesine gömdüğünü iddia etti. Bahçede yapılan kazıda insan kemiklerini bulundu, suçlanan ağabey ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Dörtyol İlçesi'nin Numuneevleri Mahallesi İstasyon Caddesi'nde 15 Temmuz'da polise kavga ihbarı yapıldı. Olay yerine gelen ekipler, kavga eden M.A.Ç. ile kardeşi M.Ç.'yi güçlükle ayırdı. Kavga nedeniyle öfkelenen M.Ç., polislere ağabeyinin 14 yıl önce o zaman 22 yaşında olan kardeşi G.Ç.'yi bir kavga sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü cesedini de evlerinin bahçesine gömdüğünü iddia etti. Bu gelişme üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla evin bahçesinde kazı yapıldı ve insan kemikleri bulundu. Kemikler, DNA testi için ve incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken Kırşehirli olduğu belirtilen 2 kardeş ile anneleri 70 yaşındaki G.Ç., gözaltına alındı. Ailenin 14 yıl önce ağabeyinin öldürdüğü ileri sürülen G.Ç. için polise kayıp başvurusunda bulunduğu da ortaya çıktı.
Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.Ç. tutuklandı, G.Ç. ve M.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.