ADANA'da, uyuşturucu satışı yüzünden çıktığı ileri sürülen silahlı kavgada 33 yaşındaki Remzi Çelebi'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Açılan davanın iddianamesinde, göğsüne isabet eden kurşunla ölen Çelebi'nin kendisini ağır yaralı halde bulup, "Seni Umut Karacan mı vurdu?" diye soran polislere, "Evet" anlamına gelecek şekilde göz kırptığı belirtildi.
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde, 19 Haziran 2013'te meydana geldi. İddiaya göre, aralarında uyuşturucu satışı bölgesi konusunda husumet bulunan Remzi Çelebi ile 26 yaşındaki Umut Karacan olay yerinde karşılaşınca tabancalarını çekip birbirlerine ateş etti. Karacan'ın yara almadığı olayda, kolundan ve göğsünden kurşunla yaralanan Çelebi, hastaneye kaldırılırken öldü. Katil zanlısı Karacan da olaydan 13 gün sonra yakalanıp tutuklandı.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Sancısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Umut Karacan hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Çatışma esnasında evlerinin çatısından av tüfekleriyle havaya doğru ateş ederek Karacan'a destek verdikleri önü sürülen ağabeyi 35 yaşındaki Uğurcan Karacan ile 26 yaşındaki Ethem Acar hakkında da 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, olaya karıştıkları ileri sürülen yaşı küçük 2 şüpheliyle ilgili soruşturmanın da devam ettiği öğrenildi. İddianamede, göğsüne isabet eden kurşunla ölen Remzi Çelebi'nin kendisini yaralı halde bulup "Seni Umut Karacan mı vurdu?" diye soran polislere, "Evet" anlamına gelecek şekilde göz kırptığı ileri sürüldü. Yaralının bulunduğu yerde, bir tabanca ile 3 adet şarjör, 5 bin 200 lira para ve bir adet gözlük bulunmuştu.
Tutuklu Umut Karacan ile tutuksuz 2 sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.