Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da ablası ile evlenemediği için kardeşi 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürmek suçundan tutuklanan 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz'in küçük kıza ölmeden önce cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.
Geçen 27 Nisan 2014'de, merkez Çukurova İlçesi Kabasakal Mezarlığı Rüzgarlı Tepe Mevkii'nde öldürülen Gizem Akdeniz'in katil zanlısı Süleyman Akdeniz hakkında 'Kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'çocuğun istismarı ve hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianameyi kabul eden Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, davanın başka ilde görülmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Türkiye'yi sarsan korkunç cinayette olası yaşanabilecek olayları gözden geçirip, güvenlik gerekçesiyle başka ilde yargılamanın yapılması yönünde karar alıp, dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Ancak Bakanlık henüz bu konuda bir karar vermedi.
Cumhuriyet Savcısı'nın olayla ilgili hazırladığı iddianamede katil zanlısı Süleyman Akdeniz'in, küçük kızı öldürmeden önce cinsel tacizde bulunduğu bilgisi yer aldı.
GİZEMİ KUCAĞINDA İNDİRMİŞ
İddianamede, Gizem'i Rüzgarlı Tepe'ye götüren Akdeniz'in, arazinin eğimli olması nedeniyle küçük kızı kucağına alarak aşağı indirdiği belirtildi. Tarlanın sonuna kadar Akdeniz'in kucağında giden Gizem'in, orada göremediği ailesini sorarak 'Niçin beni buraya getirdin' dediği vurgulandı. 'Şaka' niyetine Gizem'in el ve ayaklarını bantla bağlayan ve ağzına bant yapıştıran Akdeniz'in Gizem'i öldürmesi iddianamede şöyle anlatıldı:
"Gizem'in ellerini havaya kaldırmasını istedi. Gizem ellerini havaya kaldırınca üzerinde bulunan elbisesini Gizem'e tutturdu. Bu halde elindeki bıçağı gözlerini kapatarak karın bölgesine bir defa vurdu. Gizem bağırmaya başladı, önce yere oturup kalktı, bir iki adım attıktan sonra yere düştü. Süleyman, Gizem'i yakmak için petrolden aldığı benzini almak için aracın yanına gidip geldi. Yerde yatmakta olan henüz ölmemiş olan Gizem'in üzerine benzini döktü, peşinden de kibritle benzini ateşe verdi. Gizem yanmaya başladı. Can acısıyla Gizem bağırarak çığlık attı. Bağırmaları duyan Süleyman aracın yanına gitti. 20-25 dakika aracın yanında durdu. Daha sonra olay yerini terk etti."
Tutuklanan Süleyman Akdeniz, savunmasında Gizem'e karşı herhangi bir cinsel yaklaşımda bulunmadığını söylese de yapılan incelemede Gizem'in cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı Adana Morg İhtisas Dairesi'nin otopsi raporunda Gizem'in genital muayenesinde, 1 santimetre uzunluğunda hafif ekimoz bulunan yüzeysel laserasyona rastlandığı belirtildi. Biyoloji İhtisas Dairesi'nin raporunda ise Gizem'den alınan 5 sürüntüde sperm hücresi görülmediği kaydedilirken şu bilgilere yer verildi:
"Ankara Kriminal Polis Laboratuarı'nın uzmanlık raporunun sonuç bölümünde bildirilen bulgular ve vücut sıvısı örneklerinin meni olmadığı bildirilmiş ise de, genital bölgede labium iç kısımda tespit edilen laserasyonun şüpheli tarafından meydana getirilmesi nedeniyle şüpheli Süleyman Akdeniz'in, Gizem'i bıçaklayıp yakmadan önce Gizem'e karşı cinsel istismar suçunu işlediği anlaşılmıştır."

(FOTOĞRAFLI)