KATALOG üzerinden daire satışıyla aralarında 30 polisin de bulunduğu 100 kişinin 10 milyon lira dolandırıldığı ileri sürüldü.Katalog üzerinden daire alanlar arasında dolandırıcılık olaylarını soruşturan Dolandırıcılık Masası polisinin de bulunduğu öğrenildi. Dairelerini bu ay teslim almaları gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyleyen mağdurlar, İstanbul ve Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulundu. Suçlanan şirketin sahibi ise, " Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi'ni devre dışı bırakarak inşaatımızı durdurdu. İmar tadilatı istedik. Belgelerimiz elimizde. Bu belgeleri savcılığa da verdim. Bunun bir ticari konu olduğunu ispat ettim. İmar durumumuz düzeltildiğinde inşaatı yapacağız" dedi.
İNŞAATIN BAŞLAYACIĞI YERDE BİRKAÇ KONTEYNERDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK
Mağdurlar projenin yapılacağının söylendiği arsada buluşarak şunları söylediler: “Güvenimizi kazanarak peşin parayla daire sattılar. 30 Polis memurunun da bu projeden daire satın aldığını duyunca güvendik. Reklam parası vereceğine tanıdık vasıtasıyla ulaştığı kişileri ucuza ev sahibi yapacağını söyledi. Sözleşme imzalarken aceleye getirdi. Bir ay sonra fiyatların artacağını söyleyerek acele etmemiz gerektiği konusunda bizi ikna etti. Projeye başlanıp başlanmadığına zaman zaman gelip baktık. Buradaki şantiyeyi görmesek içimiz rahat etmeyecek. Burada hareket başlayınca tamam dedik. 2011'in son aylarında bu işe girdik. Normalde şu anda bize teslim ediliyor olması gerekiyordu. Ama teslim edilmedi. Esenyurt'ta bir süre önce olan imar sorununu kullanarak bizi oyaladı. Bu zamana kadar sarkıtmayı başardı. İmar sorunları çözülüp diğer inşaatlar başlayınca bizim özel durumumuzun olduğunu anladık. Arsanın kendisine ait olmadığı, arsa sahipleriyle herhangi bir anlaşması olmadığı, projenin olmadığı, imar ruhsatının olmadığı, hatta resmiyette hiçbir başvurusunun olmadığı ortaya çıktı. Lansman fiyatı olan dairelerden aldık. En son 7-8 ay önce görüştüğümüzde başka projelerinin olduğunu, arazilerinin olduğunu ve bunları satıp paramızı ödeyeceğini söyledi. Ancak kendisinden daha sonra haber alamadık. Telefonlarımıza çıkmıyor. Yaptığımız araştırmada onun üzerinde herhangi bir mal varlığı da yok. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk." AVUKAT GOVCE: HİÇBİR RESMİ MÜRACAATIN YAPILMADIĞINI ANLADIK Mağdurların avukatı Nizam Gövce, şöyle konuştu:  “Senaryo dahilinde katalog üzerinden insanları aldattılar. Kendilerine ait olmayan arsa üzerinden sözleşmeler yaparak insanları mağdur edip haksız kazanç elde ettiler. Bunun hukuktaki karşılığı nitelikli dolandırıcılıktır. Bu dolandırıcılık eylemini icra ederken insanların dini inançlarını sömürmüş. Siyasi figürlerle arkadaşlıkları, tanışıklıkları olduğunu iddia etmiş. Bu şekilde güven vererek insanları ikna etmiş. 2 artı 1 daireleri 80 bin TL peşin bedelle satıp paralarını almış. Yaklaşık 100 kişiyi 10 milyon lira civarında dolandırmış. Görüldüğü gibi burada herhangi bir inşaat yok. Yaptığımız resmi başvurularda, belediyeye ruhsat için müracaat olmadığı, tapu kayıtlarında buranın bu kişiye ait olmadığı, hiçbir resmi müracaatın yapılmadığını anladık. Büyükçekmece ve İstanbul Cumhuriyet Savcılılıklarına suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma devam ediyor. Biz bu kişinin bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz.ö Şeklinde konuştu. ŞİRKET SAHİBİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ
Katalog üzerinden daire satarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen SHA İnşaat'ın sahibi Süleyman Demirhan, suçlamaları kabul etmedi. Kendisine dolandırıcılık iddialarını sorduğumuz Demirhan, şunları söyledi:  “Böyle bir şey yok kabul etmiyorum ben bir esnafım. Şirketim var. İnşaat müteahhitliği yapıyorum. Birini paramızla ikisini de kat karşılığı olmak üzere 3 arsa aldık. Bu arsanın plan projelerini hazırlattık. Şantiye kurduk. Eksik ödemem olduğu için arsanın tapusu bana geçmemiş. Bunların imarlarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi'ni devre dışı bırakarak inşaatımızı durdurdu. İmar tadilatı istedik. Belgelerimiz elimizde. Bu belgeleri savcılığı da verdim. Bunun bir ticari konu olduğunu ispat ettim. İmar durumumuz düzeltildiğinde inşaatı yapacağız. Bunları karşılayacak gayrimenkullerim var. Şu anda nakit param yok. Herkes adli sicilime bakabilir. Dolandırmak gibi bir kastım yok. Suçlamaları kabul etmiyorum."