ÇORUM'da kartopu yüzünden çıkan tartışmada 20 yaşındaki İsmali Demirci'yi bıçaklayarak öldüren 19 yaşındaki Musa Özkaya, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl Ocak ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre arkadaşlarıyla Çorum'un Cengiz Topel Caddesi'nde kartopu oynayan Musa Özkaya'nın attığı kartopu, bu sırada yoldan geçen İsmail Demirci'nin yüzüne isabet etti. Bu nedenle Özkaya ve Demirci arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Musa Özkaya, üzerinde bulunan bıçakla İsmail Demirci'yi kalbinden yaraladı. Hastaneye kaldırılan genç, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından Özkaya, polis tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Musa Özkaya ifadesinde, "Attığım kartopu yanlışlıkla ona geldi. Ben hemen özür diledim. Ancak o bana küfürle karşılık verdi. Küfrü kaldıramadım. Sonra kavga ettik. Bana tokat atınca da bıçakla onu korkutmak istedim. Çok pişmanım ve ailesinden özür diliyorum" dedi. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Musa Özkaya'yı 15 yıl hapse mahkum etti.