HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi'nde geçen hafta 2 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayları Kars’ta protesto ederken polise şişe ve taş attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 29 kişiden 11'i tutuklandı.
6 Aralık günü Hakkari Yüksekova'da 2 kişinin ölmesiyle sonuçlanan olayları protesto eden bir grup, yasadışı döviz ve pankartlarla, trafiği engelleyerek Atatürk ve Faikbey caddesine doğru yürümek istedi. Polise buz parçaları, sopa ve taş atan grup, reklam panoları, ATM cihazları, dükkan vitrinleri, araçlara da zarar verdi. Atılan cisimler nedeniyle, 9 güvenlik görevlisi yaralandı, göstericilerden 8'i gözaltına alındı.
Aynı gün karanlık çöktükten sonra kalabalık bir grup daha Çeşme kavşağından İl Emniyet Müdürlüğü binasına doğru yürüyüşe geçti ve yine polislere cam şişe ve taşlar atıldı. Bu kez de 21 kişi yakalanıp gözaltına alındı.
Gözaltına alınan toplam 29 kişi hakkında, 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem yapıldı. Bugün adliyeye sevk edilen şüpheliler mahkemeye çıkartıldı. Şüphelilerden 11'i tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 17 kişi serbest bırakıldı.