Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ta kamyona çarpan otomobildeki 5 kişi yaşamını yitirdi.
Kaza, Erzincan- Sivas Karayolu'nun 64'üncü kilometresinde, dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Kars'ta bürosu bulunan jeofizik mühendisi 33 yaşındaki Veysel Ubiç, okulların tatile girmesi üzerine aynı yaştaki eşi Kars Güzel Sanatlar Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni Aslıhan Ubiç, kızı 1 yaşındaki Zeynep Ada, bir süredir evlerine konuk olan kayınpederi 65 yaşındaki Hasan Aşık ve kayınvalidesi 63 yaşındaki Nadide Aşık'ı Tokat'a götürmek üzere 36 FN 301 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Otomobil, karşı yönden gelen 28 yaşındaki Yusuf Gergöy yönetimindeki 34 BZR 14 plakalı kamyonla çarpışarak şarampole yuvarlandı. Kazada, otomobildeki 5 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan kamyon sürücüsü ve yanındaki Barış Gencer, Refahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazanın ardından yakınlarının isteği üzerine Veysel Ubiç ve kızı Zeynep Ada Ubiç’in cenazeleri Kars’a, eşi Aslıhan ile kayınpederi ve kayınvalidenin cenazeleri ise Tokat’a gönderildi. Veysel ve kızı Zeynep Ada Ubiç’in cenazeleri Halitpaşa Mahallesi'ndeki evlerinden alınarak gözyaşları eşliğinde İstasyon Camii'ne götürüldü. İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından cenaze namazı kılınan Yüksel- Fatma Ubiç'in 5 çocuğundan ortancası olan Veysel Ubiç ile kızı Zeynep Ada Ubiç, Asri Mezarlık'ta yan yana toprağa verildi. Yüksel ve Fatma Ubiç çifti, 2 yıl önce evlendirdikleri oğlu Veysel'i kızı ile birlikte toprağa vermenin burukluğu içinde gözyaşı döktü.
Veysel Ubiç ile 2 yıl önce evlenen Kars Güzel Sanatlar Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olan Aslıhan Ubiç'in cenazesi ise kazada ölen anne ve babasyla birlikte Tokat'a götürüldü.
Tedavisinin ardından taburcu olan Yusuf Gergöy, jandarma tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

FOTOĞRAFLI