Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi'nde karpuz tezgahı bulunun 46 yaşındaki Nimet Yıldız, belediye zabıta ekiplerinin, "Tezgahı haftada 2 gün açacaksın" uyarısına sinirlenip, 12 katlı apartman inşaatının üzerine çıkarak intihara kalkıştı. Bir saatlik çabanın ardından ikna edilen Yıldız, hastaneye kaldırıldı.

Karacaoğlan Mahallesi'ndeki merkez pazarında karpuz tezgahı bulunan Nimet Yıldız, yakındaki inşaat halinde bulunan bir apartmanın 12 katına çıkarak eşi Serpil Yıldız'a telefon açıp aşağıya atlayacağını söyledi. Eşinin intihar edeceğini öğrenen Serpil Yıldız, polisi ve 112'yi arayarak olayı haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen polis ekiplerine, belediye ekiplerinin tezgah açmasına izin vermediğini söyleyen Nimet Yıldız, yaklaşık bir saat süren ikna çabaları sonucu, intihardan vazgeçirildi. Polis ekipleri ve sağlık görevlilerinin gözetiminde inşaattan indirilen Nimet Yıldız, ambulansla sevk edildiği Kozan Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçirildi, ardından da ifade için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Eşinin pazar yerinde karpuz tezgahı kurarak geçimini sağladığını belirten Serpil Yıldız, kendisi ve okula giden 10 yaşındaki bedensel engelli çocukları Şahin'in tedavisi için paraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Yaz aylarında da tezgahta kaldıklarını belirten Serpil Yıldız, belediye zabıta görevlilerinin, tezgahı Cuma ve pazar günleri açmalarına izin verdiğini kaydetti. Diğer günlerde tezgahın bulunduğu yerden kaldırılmasını istediklerini anlatan Serpil Yıldız, "Durumu anlatmak için bizzat ben Belediye Başkanı Musa Öztürk' gittim. Ancak, toplantısı olduğu için acelesi vardı. Çocuğumuzun durumunu bile izah edemeden 'oradan kalkacaksınız' dedi. Kocam da bu duruma sinirlenmişti. Bakmakla yükümlü olduğumuz engelli bir çocuğumuz var. Oğlumuz 5 kez ameliyat oldu. Tek geçim kaynağımız bu. Kocam, yazın karpuz tezgahı kuruyor kışın da şehir dışına portakal götürüp satıyor" dedi.

Nimet Yıldız'ı polis ve sağlık görevlileri ile birlikte ikna eden İşadamı Zeki Abalı ise, Yıldız'ı belediye başkanı ile görüştüreceği sözünü vererek ikna ettiğini, telefonla aradığı belediye başkanına ise Büyükşehir Meclis toplantısında olduğu için ulaşamadığını, zor durumda olan ailenin sorunu için aracı olacağını söyledi.

YK(FK/SSA) (FOTOĞRAF)