Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - SİVAS'ta 10 yaşındaki Doğukan Yılmaz aldığı karneyi annesine bir an önce göstermek için eşekle eve giderken düşüp kolunu kırdı.
Gürün İlçesi Davulhöyük köyünde yaşayan Hasan-Döndü Yılmaz çiftinin 5 çocuğundan biri olan köy ilkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Doğukan Yılmaz, sabah okuluna giderek karnesini aldı. Zayıfı olmadığını görünce karnesini bir an önce annesine göstermek isteyen Yılmaz arkadaşları İsmail Erdemci ve Erdal Doğan ile birlikte okulun yanında otlayan eşeğe bindi. Evlerine eşek ile gitmek isteyen üç arkadaş hızlı gitmesi için sopayla eşeğe vurmaya başlayınca, huysuzlanan hayvan çocukları üzerinden attı.
Eşekten düşen çocuklardan Doğukan Yılmaz'ın sağ kolu kırıldı. Ailesi tarafından Gürün Devlet Hastanesi'ne götürülen Yılmaz burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek ortopedi servisinde tedaviye alındı. Bir an önce eve gitmek için eşeğe bindiğini belirten Doğukan Yılmaz, "Arkadaşlar eşeğe vurmaya başlayınca bizi üzerinden attı. Kolumun üzerine düşünce kolum kırıldı" dedi. Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLI