GAZİANTEP'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan ve geçen hafta şiddetli çatışmaların meydana geldiği Suriye'nin Halep kentine bağlı Carablus İlçesi'nde kontrolün Irak Şam İslam Devleti örgütünden, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı İslami Cephe grubuna geçti.
Muhaliflerin kontrolündeki Carablus, bir süre önce şiddetli çatışmaların ardından IŞİD örgütü mensuplarının kontrolüne geçti. Geçen hafta içerisinde ÖSO'ya bağlı olan ve kendilerine İslami Cephe adını veren grup, Carablus'ta kontrolü tekrar ele geçirmek için çatışma başlattı. Geçen hafta yaşanan ve Karkamış'ta tedirginliğe yol açan şiddetli çatışmaların ardından Carablus'ta stratejik noktaların ve ilçenin önemli bölümünün İslami Cephe Grubu'na geçtiği bildirildi. Halen aralıklarla devam eden çatışmaların ardından Carablus'u ele geçiren İslami Cephe üyelerinin önceki çatışmalarda IŞİD tarafından rehin alınarak cezaevine konulan 250 kişiyi de serbest bıraktığı kaydedildi.
Geçen hafta 1 gün geçişlere kapatılan ve çatışmaların azalmasıyla birlikte yeniden açılan Karkamış Sınır Kapısı'nda az sayıdaki Suriyeli'nin Türkiye'ye giriş çıkış yaptığı görüldü. Sınır hattında önlemlerin üst seviyede tutulduğu Karkamış'ta vatandaşlar çatışmaların son bulmasını ve Suriye'de biran önce barışın sağlanmasını istediklerini dile getirdi.