Murat ÇAKIR /İSTANBUL, () GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonlarda toplam 5 kilo 643 gram bonzai adı verilen uyuşturucunun ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, kargoda tespit edilen uyuşturucuların adreslerine gönderip, alıcıların gözaltına alındığı açıklandı. Şüpheliler daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yurtdışından posta ve kargo yoluyla gelen uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Yazıcı açıklamada, "Yapılan kontroller esnasında dedektör köpeklerin tepki verdiği paketlerde gerçekleştirilen incelemelerde, farklı paketler içerisinde farklı miktarlarda toplam 5 kilo 643 gramı sentetik uyuşturucu ve 844 gramı esrar olmak üzere toplamda 6 kilo 487 gram narkotik madde tespit edilmiştir. Bu maddelerden 5 bin 643 gramı kamuoyunda bonzai olarak bilinen ve bir tür sentetik uyuşturucu olan kannabinoid maddesidir" denildi.
Operasyonla ilgili görüntü de basına dağıtıldı. Görüntülerde kargoyla gelen paketler dedektör köpeklere koklatılarak uyuşturucu bulunuyor. İncelemesi tamamlanan paketler daha sonra alıcılara teslim edilmek üzere posta memurlarına verildi. Alıcılar paketi teslim aldıklarında İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun 1 milyon lira değerinde olduğu belirtildi.
(FOTOĞRAF)