VAN Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Van ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, su arıtma cihazlarının filtresi içine gizlenmiş 3 kilo 625 gram esrar ele geçirdi. Kargo personeli kıyafeti giyen polisin Van ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
Aldıkları ihbarları değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri film gibi bir operasyonla uyuşturucu çetesini çökertti. Van'dan İstanbul'a kargo yoluyla uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisini alan narkotik ekipleri, eğitimli köpekler 'Fosfor' ve 'Cesur'u da yanlarına alarak kargo şirketine operasyon düzenledi. Köpeklerin tepki vermesiyle su arıtma cihazlarının bulunduğu koliler aranmaya başlandı.
POLİS KARGOCU KIYAFETİ GİYDİ
Kolileri açan ekipler su arıtma cihazlarının filtrelerine gizlenmiş 3 kilo 625 gram esrar ele geçirdi. Uyuşturucuyu Van'dan İstanbul'a göndermek isteyen G.T. Van'da gözaltına alınırken, polis çetenin çökertilmesi amacıyla ikinci bir operasyon için düğmeye bastı. Polis, kargoyu kargo elemanı gibi yanına alarak İstanbul'a gitti. Kargoyu alacak kişiyi arayan polis, kargoyu teslim ederken A.Ç., ve H.B.'yi de gözaltına aldı. Şüpheliler G.T., A.Ç. ve H.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.