ADANA'da, elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında 4 yaşındaki Nehir Y. ile kardeşi 3 yaşındaki Dicle Y., dumandan zehirlendi. Yangını fark eden 13 yaşındaki Deniz Y. ile komşuları, eve girip 2 kardeşi kurtardı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Uçak Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, iki katlı müstakil evin 2'nci katında oturan 46 yaşındaki Hasan Y. işe, eşi 42 yaşındaki Çiğdem Y. bir eve temizliğe gitti. Bu sırada evde Nehir, Dicle ve Deniz Y. kaldı. Abla Deniz Y. de bir süre sonra sokağa çıkınca yalnız kalan iki küçük çocuk oyun oynarken elektrikli sobayı devirdi. Halının tutuşmasıyla evde yangın çıktı. Dumanları fark eden Deniz Y., hızla içeriye girip kardeşlerinden Dicle'yi kucaklayıp dışarı çıkardı. Yerde baygın yatan Nehir'i almak için tekrar içeriye giren küçük kız, duman yüzünden geri çıkmak zorunda kaldı. Deniz Y.'nin çığlıklarını duyan komşuları da eve girip Nehir'i kurtardı. Çevredeki vatandaşlar kovalarla ve uzattıkları bahçe hortumları ile alevlere müdahale etti. İtfaiye ekipleri de kısa sürede olay yerine gelerek yangını söndürdü. Vatandaşlar tarafından özel bir tıp merkezine götürülen ve dumandan zehirlenen Dicle Y. ile Nehir Y., yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
DUMANDAN ETKİLENDİLER
Olay yüzünden şoka giren Deniz Y., "Annem ile babam işteydi. Ben de kısa süreliğine dışarı çıkmıştım. Soba devrilmiş, halı ve yorganlar tutuşmuş. Dumanı görünce koştum, kardeşim yerde yatıyordu. Ben çıkardım, tekrar girmek istedim nefes alamaz olunca odaya giremedim. Komşumuzun oğlu gelip aldı" diye konuştu.
Hastanede tedavi altına alınan Dicle ile Nehir Y.'nin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.