KARATAY Diyeti ile tanıtan Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay’ı telefonla dolandıran şüphelilerin , olay sırasında ünlü doktorla konuşurken güvenlik kameralarına yakalandıkları ortaya çıktı. Görüntülerde Balat’ta yönlendirdikleri Canan Karatay’ı takip edin şüphelerin onu adım adım takip ettikleri belirlendi.
Ünlü doktor Prof Dr. Canan Karatay’ı telefon dolandırıcılarının kurbanı olmuş ve önce Balat’ta bir adrese 20 bin dolar 10 bin lira ardından Kadıköy’de bir parka 30 bin dolar bırakmıştı. Şüpheliler başka bir operasyon için teknik takip yapan polis ekipleri tarafından tesadüfen yakalanmıştı. Canan Karatay’dan aldıkları paralarla yakalanan şüpheliler Ahmet Ö. (33) ile Mehmet K.(23) tutuklanmışlardı.
Polis olayla ilgili yaptığı tahkikatta şüphelilerin dolandırıcılık sırasında çekilen görüntülerine ulaştı. Bir mağazanın güvenlik kamerasına takılan görüntülerde şüphelilerden Ahmet Ö.’nün Canan Karatay’la telefonla konuştuğu ve onu yönlendirdiği görülüyor. Diğer şüpheli Mehmet K. ise Canan Karatay’ı takip ediyor. Canan Karatay’ın parayı koyması için bir poşet aldırıldığı bakkalın önünde çekilen görüntülerin ardından şüphelilerin kameraların olmadığı bir alanda parayı bir otomobilin altına bıraktırdığı öğrenildi.