ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesinde jandarma karakolundan 14 tabanca ile 10 bin mermi çalındı. Olayın ortaya çıkmasının ardından tabanca ve mermileri çalan er ile çalıntı mühimmatı satın aldığı saptanan bir köy korucusu tutuklandı.
Olay, geçen Haziran ayı başlarında Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı'nda meydana geldi. İddiaya göre, vatani görevini yapan Muharrem İ. isimli er, anahtarının kopyasını yaptırdığı cephanelik bölümündeki 14 tabanca ile 10 bin kalaşnikof mermisini çaldı. Muharrem İ.'nin cephanelikten dışarı çıkardığı tabanca ve mermileri de ilçede temas kurduğu bazı kişilere sattığı ileri sürüldü. Geçen ayın ortalarında cephanelikte yapılan periyodik sayım sırasında mühimmatın eksik olduğu fark edildi ve soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmada mühimmatın er Muharrem İ. tarafından dışarı çıkarıldığı ve bir kısmının da köy korucusu olan Sedat K.'ye satıldığı belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınan er Muharrem İ. ile korucu Sedat K. ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan ve 1200 mermi satın aldığını ancak mermilerin İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait olduğunu bilmediğini söyleyen köy korucusu Sedat K. tutuklanarak Siverek Cezaevi'ne konuldu. Cephanelikteki tabanca ve mermileri çalarak satmakla suçlanan er Muharrem İ. de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Diyarbakır Askeri Cezaevi'ne konuldu.
Jandarma, cephanelikten çıkarılan ve 14 tabanca ile 8 bin 800 mermiyi alan kişi ya da kişilerin belirlenerek yakalanmasına yönelik araştırmasını ise sürdürüyor.